palpal

SRAMNO – CIK BiH odbio da razmatra Prigovor!?

Iako smo na 54 strane detaljno ukazali i dokazali veliku izbornu prevaru i manipulaciju sa glasovima iz pošte i inostranstva, imali svjedoke, brojna dokumenta, unaprijed najavili zloupotrebe i podnijeli Prigovor CIK-u BiH prije otvaranja vreća i pošte, tražeći da se glasovi iz inostranstva ponište, članovi Centralne izborne komisije BiH nisu želeli uopšte da razmatraju i ignorisali su Zahtjev za ponovnim brojanjem Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića, i nijednom riječju u svom Odgovoru nisu dali komentar o spornim glasovima iz pošte. Sramno i skandalozno.

Nije problem što je CIK BiH odbacio Prijavu i Zahtjev, već što nisu želeli da obrazlože odluku, pišu gluposti koje nemaju veze sa meritumom Pritužbe, ne obazirući se nijednom riječju na obimne dokaze i dokumenta koje smo dostavili, ukazujući na velike zloupotrebe sa glasovima NDP-a i Zorana Pologoša.

Imamo dva dana da uložimo Žalbu Apelacionom vijeću Suda BiH, za konačnu Odluku, ali svima je jasno kako zarobljene i korumpirana institucije ovog Provizorijuma rade.

U ponedeljak idem u Sarajevo u sjedište CIK-a BiH, i varaju se članovi CIK-a BiH koji misle da će sve tek tako proći i da ću lako odustati od krađe i ponižavanja ljudi na mojoj Listi.

Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović