palpal

Срамни коментари, ширење мржње и тензија

Не могу све да испратим и прочитам, посебне не коментаре ботова и читалаца на својој страници која има скоро 90 000 пратилаца. Људи су ми писали и упозорили су ме да има много срамних и недопустивих коментара, посебно испод текстова о Цркви, литијама и дешавањима у Црној Гори, којима се шири мржња, вјерска и национална нетрпељивост, подижу тензије и вријеђа српски народ, владике, свештеници и Црква. Нажалост примијетио сам да појединци чак величају Хитлера, славе Олују и прогоне Срба, Републику Српску називају геноцидног творевином, прижељкују са Срби нестану са тракторима са ових простора, као 1995. након издаје из Крајине.

Посебно су у недопустивом и срамном писању активне неке групе Бошњака, могуће и ботова са муслиманским именима. Све радим сам, од писања, снимања, објава, фотографија, обраде, и немам времена да обраћам пажњу на све коментаре, али увреде, пријетње и мржња су недопустиви, и не само да ћу блокирати и обрисати сваки сраман коментар који примијетим, уперен против било ког народа, цркве, свештеника или вјерске организације, већ ћу сликати све објаве, објавити имена лудака који жире мржњу и тензије по друштвеним мрежама, те њихове слике и коментаре предати надлежним институцијама, јер је ширење мржње, пријетње и вријеђање на националној основи кажњиво.

Отимање било чије имовине је недопустиво, а посебно је срамно што власт у Црној Гори покушава отети светиње, манастире и цркве Српској православној цркви. Када би неко на силу покушао отети неку џамију или катедралу, дигао би се на ноге цијели исламски и католички свијет да штити права муслимана и католика, па је нормално да и ми у Републици Српској штитимо основна људска и грађанска права браће у Црној Гори. Коме се не допада моја странца и писање, слободно може да престане да ме прати, да га ја не би блокирао, јер нећу допустити да на мојој страници било ко било кога вријеђа, посебно не на националној основи, пријети и шири мржњу. Имајући у виду да се у последње вријеме ради о стотинама коментара и великом броју ботова, могуће је да се ради о организованој хајци из неких кругова који желе да контаминирају јавни простор, али свакако да ћу реаговати одмах, чим примијетим недопустиво понашање.

 

П.С. Пошто неки у коментарима тврде како тобоже не бришем поруке, које јесу срамне и недопустиве, јер имам корист од реклама са „гугла“ желим да појасним, због јавности, да немам никакве зараде од писања, коментара и ботова, осим када неко гледа видео прилоге на „Youtube“ и чита текстове са огласима на сајту, а да коментаре не бришем јер на њих пуно до сада нисам обраћао пажњу. Не могу сам све да стигнем, не интересује ме много шта се пише, посебно не ботови, али мржња и увреде су недопустиви и реаговао сам кад сам примијетио увредљиве и срамне коментаре на националној и вјерској основи.

 

Небојша Вукановић