palpal

Sramne uvrede Bakira Izetbegovića na račun srpskog naroda

Sramne uvrede na račun srpskog naroda, šovinistički ispadi i tvrdnje da su Srbi loš narod, koje je sinoć u Dnevniku plus Federalne televizije iznio Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predstavljaju skandal, jezik mržnje i šovinizam koji mora biti oštro sankcionisan. Nedopustivo je da neko na ovakav način u 21-om vijeku, nakon velikog rata i stradanja, ovako grubo vrijeđa i ponižava jedan cijeli narod, govoreći da je loš i niže vrijednosti, jer su to prije Bakira govorili Ante Pavelić, Hitler i fašisti koji su 30-ih godina prošlog vijeka donosili Nirnberške i rasne zakone.

Bakir je dao sramnu izjavu, i uz to pogrdno govorio o pravoslavnim sveštenicima u programu javnog servisa, isti dan kada je Dodik vrlo ružno govorio o muslimanima, što je pokazatelj da su oni sabraća i osovina zla koja širi mržu, navacivaju jedan drugom loptice, izazivaju napetost i tenzije u Bosni i Hercegovini i regionu. Zanimljivo da Bakir vrijeđa Srbe navodno zato što glasaju za Dodika i SNSD, a isti dan SDA i SNSD su sklopili koaliciju u Zvorniku i Novom Goraždu, a ranije u mnogim drugim opštinama Srpske. To je pokazatelj njihovog licemjerstva, beskrupuloznosti i podmuklosti.

Ne bi Dodik imao većinu, mogućnost „veta“ i blokade u Domu naroda da SNSD nije dobio četvrtog delegata u Narodnoj skupštini Republike Srpske uz pomoć Bakira i posanika SDA, koji sada pokušava svoje sramne političke poteze i dilove sa Dodikom i SNSD-om da pere uvredama i šovinističkim ispadima na račun srpskog naroda. Očekujem da Bakir uputi javno izvinjenje srpskom narodu, zbog jezika mržnje, šovinizma i uvreda, te da javnost u Sarajevu i Federaciji žestoko kritikuje sramno ponašanje lidera SDA, jer je ovakav diskurs u javnosti nedopustiv.

,