palpal

Срамне увреде Бакира Изетбеговића на рачун српског народа

Срамне увреде на рачун српског народа, шовинистички испади и тврдње да су Срби лош народ, које је синоћ у Дневнику плус Федералне телевизије изнио Бакир Изетбеговић, лидер Странке демократске акције и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, представљају скандал, језик мржње и шовинизам који мора бити оштро санкционисан. Недопустиво је да неко на овакав начин у 21-ом вијеку, након великог рата и страдања, овако грубо вријеђа и понижава један цијели народ, говорећи да је лош и ниже вриједности, јер су то прије Бакира говорили Анте Павелић, Хитлер и фашисти који су 30-их година прошлог вијека доносили Нирнбершке и расне законе.

Бакир је дао срамну изјаву, и уз то погрдно говорио о православним свештеницима у програму јавног сервиса, исти дан када је Додик врло ружно говорио о муслиманима, што је показатељ да су они сабраћа и осовина зла која шири мржу, навацивају један другом лоптице, изазивају напетост и тензије у Босни и Херцеговини и региону. Занимљиво да Бакир вријеђа Србе наводно зато што гласају за Додика и СНСД, а исти дан СДА и СНСД су склопили коалицију у Зворнику и Новом Горажду, а раније у многим другим општинама Српске. То је показатељ њиховог лицемјерства, бескрупулозности и подмуклости.

Не би Додик имао већину, могућност „вета“ и блокаде у Дому народа да СНСД није добио четвртог делегата у Народној скупштини Републике Српске уз помоћ Бакира и посаника СДА, који сада покушава своје срамне политичке потезе и дилове са Додиком и СНСД-ом да пере увредама и шовинистичким испадима на рачун српског народа. Очекујем да Бакир упути јавно извињење српском народу, због језика мржње, шовинизма и увреда, те да јавност у Сарајеву и Федерацији жестоко критикује срамно понашање лидера СДА, јер је овакав дискурс у јавности недопустив.

,