palpal

Sramna i skandalozna odluka da Obren Petrović dobije priznanje i 5000 maraka nagrade

U vrijeme dok se Obrenu Petroviću, bivšem gradonačelniku Doboja i aktuelnom poslaniku SNSD-a sudi i posle 10 godina vozi sudski spor zbog odgovornosti i propusta za poplave iz 2014. godine, u kojima je stradalo 11 ljudi, Skupština grada Doboja donijela je odluku da se najveće gradsko priznanje Povelja grada, kao i nagrada od 5000 maraka, dodijeli upravo Petroviću, što je vrhunac hipokrizije, bezobrazluka, drskosti i licemjerstva.

Dati najveću nagradu najnemoralnijoj osobi, koja je prešla iz SDS-a u SNSD, koja je odgovorna za sistematsko razaranje grada, jer i sada iz sjene rukovodi procesima jer je postavio marionete na ključna mjesta, koji je odgovoran za brutalne krađe glasova, prekrajanje izborne volje građana, uzurpaciju institucija, zaduženje i uništenje grada iz koga se narod iseljava glavom bez obzira, najbolji je pokazatelj stanja u društvu u kome se nalazimo. U nastavku pročitajte osvrt na cijeli slučaj naše  Bojane Radović, povjerenika Liste za pravdu i red u Doboju.

Bojana Radović: Odluka Skupštine grada Doboja je skandalozna

Ja kao građanin grada Doboja „iznenađena“ sam Odlukom o dodeljivanju priznanja i nagrada grada Doboja u 2024. godini ,,gospodinu” Obrenu Petroviću, poslaniku u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH i ,,gospodinu” Selvedinu Hurtiću, ministru za ljudska prava i izbjeglice u BiH zbog izuzetnog zalaganja i pomoć gradu Doboju.
Navedeni su dobili plakete, ambleme i novčanu pomoć od 5000 hiljada KM za izuzetna humana djela, doprinos iz oblasti nauke, kulture i sporta.


Svima nama je jasno da navedeni ,,humanitarci” nisu zaslužili priznanja, niti su zaslužni za sport, nauku i kulturu.
SPORT? Grad Doboj nema sportsku obnovljenu dvoranu, nanijeli su štetu svim učenicima, budućim intelektualcima i generacijama koje ne pohađaju fizičko vaspitanje već duži niz godina.
KULTURA ? pitam se gdje se obavljaju građanska vjenčanja ? U svijetu, a i kod nas je to svečani čin koji se obavlja u Opštini!
Srušili ste obnovljenu Opštinu? Zašto? Nigdje u svijetu nisam čula da se ruši i prodaje društvena imovina, već se restaurira ili ostavlja kao kulturna znamenitost! Vi ste to učinili i činite, igrate se sa imovinom koju su nam ostavili naši preci.
Grad Doboj je imao pozorište i kino, a danas naši građani odlaze u Tešanj, Gračanicu, Banja Luku.. da pogledaju pozorišnu predstavu. Zašto?


NAUKA! Da li naši đaci, budući intelektualci imaju stipendije?
Vidim divite se sa naukom!? Da li znate da vaš kadar u srednjim školama favorizuje djecu i pravi posebna ,,elitna” odjeljenja, narušavaju dignitet škole . Pojedinci koje postavljate danas na direktorske fotelje, pljuvali su po vama do juče, a danas vas favorizuju zato što vam je svima lični interes u pitanju, a ne društveni, a kamoli prosvjetni !
Vaša ,,naučna ” sposobnost je postavljati “ podobni“ kadar na direktorke funkcije, a nastavnike i profesore gdje bi većina da radi časno i pošteno u korist društvene zajednice „prozivate“ ucjenjujete i koristite u politicke svrhe.
Javna plaketa se treba dodijeliti zasluženom građaninu koji se ostvari u naučnom, ekonomskom razvoju, a vi ste sve prodali, srušili i zatvorili! Pitam se šta ste i zašto zaslužni?
Voljela bih da „cijenjeni“ laureati javno obrazlože doprinos kulturi i nauci grada Doboja?
Ja razumijem da se vi i vaša stranka želite dodvoriti građanima, potencijalnim biračima, ali Vi i vas ,,gospodin” Selvedin Hurtic jeste sve osim za nauku, kulturu i plaketu!

 

Bojana Radović