palpal

Спријечити издају и пресељење Електропривреде РС из Требиња у Лакташе

Тек што су прошли избори, почео је нови талас велеиздаје и разарања Херцеговине. Умјесто да нешто инвестирају и донесу у Херцеговину, режим и његов црвени башибозук наставља са систематском пљачком и деструкцојом регије. Као да им је мало што су скоро све већ однијели, што је Херцеговина последња рупа на свирали претворена у слијепо цријево, већ садахоће да нам отму и пренесу у Лакташе и оно  једино што имамо од институција – Електропривреду Републике Српске, чије је сједиште у Требињу.

Послушник и ген-сек Партије Лука Петровић, да би се додворио шефу и опстао на функцији, почео је, боље рећи интензивирао комадање о преношење Електропривреде Српске из Требиња у Лакташе. На тај начин режим се захваљује својим највернијим гласачима, да их остави без посла или пресели у Лакташе, као што је одмах после избора повећао  таксе и намете локалним привредницима у Требињу, а није ми их жао и треба да их рекетира кад то мазохисти воле, о чему ћу ускоро писати детаљније.

Већ је расписан тендер, вриједан 5,8 милиона марака без ПДВ-а, за градњу нове зграде у Лакташима, неформалној пријестоници Српске, а маштовити Лаки Лучијано Петровић дошао је на идеју да изглед зграде буде инспирисан генератором и калемом који је измислио Никола Тесла. Нема суњме да ће посао добити Интеграл или нека друга дворска фирма, и да ће цијена нарасти на 10-ак милиона..

У ову зграду ће за почетак премјестити Дирекцију за тржишно снабдјевање електричном енергијом, која је једна од најважнијих и има 3 службе, а касније је планирано да се у тајности, иза очију јавности, једно по једно пребаце и други дијелови Електропривреде, док ће у Требињу остати само празна љуштура. Све је то дио припрема и пројекта продаје и приватизације Електропривреде Републике Српске, што представља класичан акт издаје и уништења, не само Херцеговине већ Републике Српске. Због овакве сулуде одлуке многи радници у Требиње ће остати без посла, или ће се селити у Лакташе.

Раније је дио Електропривреде Српске измјештен из сједишта у Бањалуку, а њено растурање се наставља, иако Херцеговина, Термоелектрана Гацко и Хидроелектране на Требишњици и Дрини производе преко 70% електричне енергије у Српској. Ни по коју цијену се не смије дозволити даље комадање, пресељење а потом и продаја Електропривреде Српске, јер је то има погубне и несагледиве последице по Требиње и Херцеговину.

 

Небојша Вукановић