palpal

Da li je spašena Unikredit banka?

Informacije o slavlju u Upravi Unikredit banke govore da je Viši privredni sud piništio prvostepenu presudu po Tužbi Bitminer faktori DOO Gradiška, ali ne treba se izuvati prije vode i čekam zvaničnu potvrdu, ali informacije iz više izvora govore da je sve u redu.

Prethodnih mjesec dana, od sjednica Narodne skupštine Republike Srpske do medijskih istupa u javnosti, uporno sam upozoravao institucije i javnost na opasnost ako se potvrdi presuda na Višem privrednom sudu protiv Unikredit banke. Iako je ova banka, prije svega njeni službenici, bila krajnje nekorektna prema meni, postupala nezakonito, dala kredit osobi koja je bila prezadužena i dovela me u zabludu, a onda tužila zbog tuđeg kredita i uzela mi 31 000 maraka, ipak sam stao u njihovu zaštitu.

Da je potvrđena prvostepena presuda Unikredit banka bi morala firmi Bitminer faktori DOO Gradiška da isplati skoro 250 miliona maraka, što bi dovelo do gašenja banke. Prvo pero režima blisko Službi Zoran Šarenac, koji je dobro obavješten preko režimskih struktura, objavio je tvit da je drugostepena presuda donesena u korist Unikredit banke i da sam je spasio, a ako ne njemu vjerovati da je informacija tačna, poslao sam Dopis i čekam odgovor banke i Suda, ovo je veoma važna odluka za Republiku Srpsku jer bi gašenje banke izazvalo pravi potres na finnasijskom tržištu.

Podsjećanje na video prilog o zavjeri protiv Unikredit banke koji sam objavio prije 10-ak dana..

 

Nebojša Vukanović