palpal

ŠOKANTNO – svjedok na suđenju potvrdio zavjeru i planiranje napada na Vukana

Danas sam tri sata proveo u sudnici Osnovnog suda u Trebinju na Glavnom ročištu po novoj besmislenoj Tužbi za klevetu Ilije Tamindžije. Suđenje je bilo više nego napeto, uz mnoštvo međusobnih teških riječi, optužbi i napada između dvije strane, mene koji se branim sam, te Ilije i njegovog advokata Juga Milanovića, na momente na ivici incidenta, a sve vrijeme između dvije strane su bili sudski policajci.

 

Ključna stvar tokom suđenja je svjedočenje Radenka Draškovića, direktora UGIP-a i bivšeg načelnika Odjeljenja za privredu grada Trebinja, koga je na Sud kao svjedoka pozvao Ilija Tamindžija.

Drašković je potvrdio da su tačne i istinite informacije koje sam objavio da su Luka Petrović i Ana Bokonjić Buha, portparol Elektroprivrede RS, pisali Saopštenje u ime UHIP-a, Udruženje privrednika i građana Trebinja, u kome je iznijet niz neistina i optužbi na moj račun, ali nisu željeli da ga potpišu već su tražili od Radenka Draškovića da se potpiše ispod Saopštenja, što je on odbio. Najzanimljiviji dio je činjenica da je Drašković potvrdio da su pojedinci, tajkuni, političari i moćnici iz Trebinja, pravili zavjeru i predlagali da se angažuju kriminalci i bezbjednosno-interesantna lica da napadnu mene i moju porodicu, pretuku i zastraše, kako ne bih pisao o kriminalu i zloupotrebama.

 

Drašković je svojim iskazom potvrdio da su tačne informacije koje sam iznio u javnosti prošle godine, te najavio da će više detalja iznijeti na suđenju po Tužbi za klevetu Laza Brkovića, koje je zakazano za 17.5.2021. godine sa početkom u 9 časova. Detaljnije u video prilogu… Krivo sjedi pravo reci – ponovo ću naglasiti da Rodoljub Drašković i Ilija Tamindžija sa zavjerom nemaju veze, i ne treba ih dovoditi u vezu u ovaj negativan kontekst.

Podsjećanje na prilog od prošle godine koji je predmet besmislenih Tužbi Ilije Tamindžije i Laza Brkovića. Umjesto da Lazo odgovara zbog krivičnog djela on mene tuži. Vjerujem da će, uprkos svjedočenju sudije, presuditi u njegovu i Ilijinu korist, po starom običaju uprkos dokazima i svjedocima, jer istina njima ništa ne znači i zadatak kadija je da amnestiraju odgovorne i korumpirane od svake odgovornosti a da procesuiraju i kažnjavaju sve one koji govore istinu, bore se za pravdu i red…

 

Nebojša Vukanović