palpal

Шокантно признање Зотова – Влада Српске са Амбасадом САД тајно договорила продају Рудника Љубија

Контраверзни јеврејски бизнисмени Евгениј Зотов и његов партнер Сиегал дали су велики интервју за сајт Капитал.ба у коме су изнијели низ занимљивих детаља и чињеница о начину и позадини Одлуке Владе Републике Српске да њиховој ташна-машна компаније, без адресе и сједишта, прода Рудник жељезне руде Љубија. Најважнији и најзанимљивији дио интервјуа је признање да је посао договорен у Сарајеву, у Амбасади Сједињених Америчких Држава у БиХ, те која је дала зелено свјетло за операцију, те ресорним министром Петром Ђокићем.  Службеник амбасаде Алисон Степинац све је координирао, наложио Зотову и Сиегалу, те тзв „премијеру“ Радовану Нејаком Вишковићу, на који начин ће предати америчким Јеврејима рудно богатство, које се процјењује на неколико милијарде долара.

Каква смо то ми колонија и банана држава ако Американци и стране амбасаде доносе кључне одлуке и дају сагласност како ће се продавати природни ресурси Српске и БиХ, и како то иза кулиса тече добра сарадња Американаца са Владом Републике Српске, предсједницом Жељком Цвијановић и СНСД-ом, а Милорад Додик је тобоже на црној листи и под санкцијама САД-а? Због овог скандала и признања Влада и премијер би одмах требали поднијети оставку, због акта велеиздаје и скандала, те поништити одлуке о продаји рудника контраверзним бизнисменима.

Зотов и Сиегал су признали да њихова компанија нема сједиште и канцеларију већ је она виртуелна на Петој авенији у Њујорку, као што сам и објавио, да немају никакав план рада, а тобоже улажу 50 милиона марака, да су тачне све информације које сам изнео у тексту, те да се не плаше истраге због Кривичне пријаве коју сам поднио. Питање је зашто Американци и њихова амбассда учествују у корупционашким пословима, и да ли је то подршка демократизацији, стварању правне државе и владавине права?

Овај интервју потврдио је сазнања која сам избио у јавност да је Жељка Цвијановић недавно у Америци нудила на продају Електропривреду Републике Српске у замјену за подршку њиховог лобија за изборе, као што је Додик са Либерманом договорио продају Јеврејима Рудник жељезне руде Љубија, као мираз за подршку на изборима, и да је у току распродаја Српске како би режим опстао на власти.

Детаљнији осврт на невјероватан интервју Зотова и Сиегал погледајте у видео прилогу…

 

Небојша Вукановић