palpal

SNSD u Novom Sarajevu počastio Nenada Nešića naplatom parkinga!?

Portal Spin.info pisao je o odlukama Skupštine opštine Novo Sarajevo o upravljaju javnim parkingom i „partnerstvom“ sa privatnim firmama. Prema informacijama i tvrdnjama ovog portala lokalna vlast, predvođena SNSD-om, planira da naplatu prepusti privatnoj firmi bliskoj predsjedniku DNS-a, Nenadu Nešiću, što je jedna u nizu potvrda mojih stavova da je on lažni opozionar na stalnoj vezi sa Miloradom Dodikove i vrhom SNSD-a.

Pročitajte tekst sa portala Spin.info koji prenosim u cjelosti…

Na jednoj od sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo raspravljalo se o upravljanju javnim parkiralištima na području ove opštine. Opštinska uprava predložila je da se, osim na mjestima gdje se već plaća parking, zona naplate proširi i na druge parking površine na području opštine.

Još tada SPIN Info je upozoravao da bi moglo doći do zloupotrebe vezano za naplatu parking prostora, odnosno da će naplatu vršiti privatno preduzeće, a da opština i njeni građani od toga neće imati skoro nikakvih sredstava u budžetu.

Naše sumnje danas je u neformalnom razgovoru potvrdio i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekavši da je firma koja će vršiti naplatu parkinga vlasništvo predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

Stoga je današnja sjednica Skuštine opštine, barem u dijelu koji se odnosi na usvajanje Odluke o izmjenama i dopunama odluke o javnim parkiralištima na području opštine Istočno Novo Sarajevo samo formalnost ukoliko je posao naplate parkinga rezervisan firmi u vlasništvu Nenada Nešića i njegovog brata odbornika u SO INS Predraga.

Član 13 mijenja se i glasi:

“Sa najpovoljnijim učesnikom licitacije za izbor Davaoca komunalne usluge zaključiće se ugovor o povjeravanju poslova upravljanja javnim parkiralištima u skladu sa ovom Odlukom, Odlukom o javnim parkiralištima na području opštine Istočno Novo Sarajevo”.

S obzirom da je u najavi “namještanje posla” određenom ponuđaču, kojem će se u ovom slučaju omogućiti enormna zarada od naplaćivanja parkinga na području opštine, javna licitacije na kojoj bi se mogla pojaviti i druga preduzeća je obesmišljena.

u Odluci je navedeno da pravo učešća imaju pravna lica koja su registrovana za obavljanje komunalne djelatnosti. Postavlja se pitanje zbog čega komunalno preduzeće koje je u vlasništvu ove opštine ne obavlja poslove naplate parkinga?

Da DNS odavno nije opoziciona partija u opštini Istočno Novo Sarajevo govori i to da su odbornici ove stranke prilikom glasanja za odluke vezane za naplatu javnih parkirališta glasali ZA, ili su bili uzdržani.

Pored stambenih objekata koje već gradi na području ove opštine, nezavnično saznajemo da je današnjim izmjenama regulacionog plana opštine na određenoj lokaciji planirana izgradnja stambeno- poslovnog objekta čiji će investitor biti upravo Nešićeva firma.

Planirane cijene parkinga su sljedeće:

1.5KM, dan 10KM/12č, mjesec 60KM.

Ostali zatvoreni parkinzi sat 1KM, dan 7KM mjesec 60KM.

Poprečne ulice u Spasovdanskoj naplata od 8 do 20č sat 1KM, dan 5KM mjesec 30KM.

Službena vozila institucija Republike Srpske 40KM mjesec.

Mjesečna karta za radnike koji rade u institucijama Republike Srpske 30KM.

Današnjim izmjenama Odluke broj parking mjesta na javnim parkiralištima može se umanjiti do 20% od ukupnog broja parking mjesta za potrebe stanara, što će se definisati ugovorom.

Zanimljivo je i to da su odbornici DNS-a, na amandman koji je na njihov prijedlog uvršten u izmjene i dopune odluke o javnim parkiralištima bili uzdržani.

Postavlja se pitanje u čijem interesu radi načelnik Jovan Katić i skupštinska većina predvođena SNSD-om u SO Istočno Novo Sarajevo, u interesu investitora, pojedinaca, koalicionih partnera ili u interesu građana?

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine nijedan odbornik SNSD-a nije uzeo učešće u raspravi.

 

Sanja Vasković,  Spin info