palpal

SNSD-ove zloupotrebe i pripreme za doček patrijarha u Doboju

Da vlastima ništa nije sveto, da sve pokušavaju da zloupotrijebe i podrede samopromociji i interesima Partije, govore partijske pripreme i dešavanja u Doboju uoči dolaska patrijarha Porfirija na slavu grada Preobraženje Gospodnje. Tako je dobojski SNSD, po direktivi Borisa Jerinića i Obrena Petrovića, dao nalog svim članovima i aktivistima da sutra dođu sa svojim predsjednikom Mjesnog odbora ispred stare crkve u 17.30. časova, a preko vajber grupa na silu se tjeraju članovi da se prijave i dođu na određeno mjesto.

 

Takođe u četvrtak, na slavu grada Doboja Preobraženje Gospodnje, pristalice i članovi SNSD-a trebaju u 9 sati da dođu na liturgiju, takođe sa predsjednikom Mjesnog odbora SNSD-a kako bi bili evidentirani i iskontrolisani, a takođe unaprijed treba da potvrde dolazak.

Večeras je u Doboju počeo rukometni turnir, koji su otvorili Jerinić i Sanja Vulić, a članovi dobojskog SNSD-a, uglavnom bivši SDS-ovci koji su sa Jerinićem i Obrenom Petrovićem izdali stranku i prešli na drugu stranu, takođe su morali doći na svečanost i ispuniti salu do posljednjeg mjesta po partijskom zadatku.

Svima je jasno da će Jerinić, Petrović, Dodik i SNSD pokušati da iskoriste posjetu patrijarha i vladika Doboju za promociju SNSD-a, što je u najmanju ruku nemoralno i bezobrazno. SNSD je nastao kao nasljednik Komunističke partije i većina funkcionera su bivši udbaši, komunisti i bezbožnici, koji nikada nisu išli u crkvu niti slavili slavu, i strašno je kako se pokušavaju lažno u javnosti predstaviti kao neki veliki vjernici, srbende i patriote kako bi manipulisali narodom i masama.

Patrijarh Porfirije mora biti oprezan i voditi računa da ga nemoralni i korumpirani političari iz ličnih i partijskih interesa ne uvuku u svoju prljavu baru, i tako nanesu štetu ugledu Crkve i patrijarha u narodu.

 

Nebojša Vukanović