palpal

СНСД јавно признаје злоупотребе и лажирање података

Кадар невесињског СНСД-а Миле Уљаревић на последњој сједници Скупштине општине Невесиње је бриљирао и јавно признао да локални Дом здравља, којим руководи као замјеник директора, лажира податке и број пријављених грађана и пацијената како би имали веће приходе од Фонда здравственог осигурања!

Занимљиво да је Уљаревић истовремено и члан Управног одбора Фонда здравственог осигурања Републике Српске, и не само да је у класичном сукобу интереса, већ јавно признаје да лажирањем података и фиктивним повећањем прихода прави штету Фондом којим руководи. То се некажњено може догодити само у Земљи чуда каква је Република Српска и БиХ.

Тачно да ће невесињски Дом здравља, који је на кољенима и крвари као цијели здравствени систем, имати користи од лажирања података, али то не амнестира Уљаревића од кривичних дјела и злоупотреба. Невесиње се празни, последњих десетак година број становика је готово преполовљен, а то посредно потврђује и сам Уљаревић… Последњу сједницу локалног парламента обиљежила је бурна расправа, те невјероватна изјава начелника Авдаловића да је буџет и у суфициту и у дефициту.

Избори се ближе, и очито да је пред нама дуго и врело љето све до Митрова дана..

 

Небојша Вукановић