palpal

SNSD javno priznaje zloupotrebe i lažiranje podataka

Kadar nevesinjskog SNSD-a Mile Uljarević na poslednjoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje je briljirao i javno priznao da lokalni Dom zdravlja, kojim rukovodi kao zamjenik direktora, lažira podatke i broj prijavljenih građana i pacijenata kako bi imali veće prihode od Fonda zdravstvenog osiguranja!

Zanimljivo da je Uljarević istovremeno i član Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, i ne samo da je u klasičnom sukobu interesa, već javno priznaje da lažiranjem podataka i fiktivnim povećanjem prihoda pravi štetu Fondom kojim rukovodi. To se nekažnjeno može dogoditi samo u Zemlji čuda kakva je Republika Srpska i BiH.

Tačno da će nevesinjski Dom zdravlja, koji je na koljenima i krvari kao cijeli zdravstveni sistem, imati koristi od lažiranja podataka, ali to ne amnestira Uljarevića od krivičnih djela i zloupotreba. Nevesinje se prazni, poslednjih desetak godina broj stanovika je gotovo prepolovljen, a to posredno potvrđuje i sam Uljarević… Poslednju sjednicu lokalnog parlamenta obilježila je burna rasprava, te nevjerovatna izjava načelnika Avdalovića da je budžet i u suficitu i u deficitu.

Izbori se bliže, i očito da je pred nama dugo i vrelo ljeto sve do Mitrova dana..

 

Nebojša Vukanović