palpal

SNSD i vladajuća koalicija odbacili zahtjeve i Zaključke boraca

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj sinoć je na glasanju pokazala svoje pravo lice i odnos prema boračkoj populaciji, demobilisanim borcima, porodicama poginulih i boračkim organizacijama proisteklim iz Otadžbinskog rata. Činjenica da nisu dali potpise na Posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske o položaju demobilisanih boraca dovoljno je govorila o njihovim namjerama, ali je glasanje večeras do kraja otvorilo karte.

Da bi kupila vrijeme do izbora i manipulisala boračkim kategorijama vlast je predložila i usvojila Zaključke o nekakvim jalovim razgovorima Vlade i boračkih organizacija dođe do rješenja, ali njihove namjere su neiskrene, i samo žele da umire nezadovoljstvo dok prođu izbori.

Očito je da ne žele da smanje velike troškove i privilegije, bacanje para na zgrade, vozila, helikoptere, softvere, Prointer, reprezentacije i druge gluposti, a jedini način da poniženi i obespravljeni borci odgovore na osionost i bahatost vlasti je masovan izlazak na ulice i protesti na proljeće jer se režim samo boji naroda.

  Pročitajte zaključke koje su predložili predstavnici boračkih organizacija, a samo ih formalno potpisali i podržali poslanici opozicije. 

 

Nebojša Vukanović