palpal

Snijeg zavejao Hercegovinu

Po drugi put za svega nekoliko dana u Trebinju je jutros ponovo pao snijeg, što je iznenadilo mnoge na jugu Hercegovine, a snijeg je provejavao čak i u Primorju. Snijeg je tokom noći ponovo padao u cijeloj Hercegovini i zadao velike probleme vozačima, koji nam javljaju da se saobraćaj odvija otežano, posebno na dionici puta Gacko – Foča, preko prevoja Čemerno i Prijeđel.

Vozači apeluju na službe za dodatni angažman kako bi se saobraćaj odvijao koliko-toliko bezbjedno. Nažalost putevi u zapostavljenoj Hercegovini su u tako očajnom stanju da je i ljeti loša bezbjednost saobraćaja, i situacija se neće poboljšati sve dok Vlada i Putevi Srpske ne izdvoje novac za rekonstrukciju puta Gacko – Foča, Gacko – Nevesinje i Trebinje – Ljubinje.

Sinoć je bila veoma hladna noć u Hercegovini, i već oko 19 časova u okolini Gacka, na velikom pravcu kod motela Košuta, bilo je -14 stepeni.

Na Mosku iznad Trebinja je bilo -8, na Jasenu -3, a u Trebinju 0 oko 20.30 časova. Iako je Mosko od Trebinja udaljeno svega 12 kilometara, a u blizini je Bilećko jezero, velika je razlika u temperaturi, i sa povećanjem nadmorske visine naglo pada temperatura.

 

Nebojša Vukanović