palpal

Smjenom Lakića potvrđene naše najave

Mile-Lakic-i-Emir-Kusturica.jpg

Smjenom Lakića potvrđene naše najave

Kako smo to najavili prije 5 dana, Nadzorni odbor HE na Drini iz Višegrada smijenio je direktora Milu Lakića. Sam Lakić u izjavi medijima nakon smjene potvrdio je naše informacije da iza njegove smjene i zakulisanih radnji stoji Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a. Uoči sjednice Nadzornog odbora HE na Drini održan je protest radnika koji su se protivili smjeni Lakića i dovođenju kadrova izvan Višegrada da rukovode najvažnijim preduzećem u ovoj regiji.

Pod pritiskom radnika i javnosti, Nadzorni odbor privremeno je imenovao za vršioca dužnosti direktora HE Višegrad Nedeljka Perišića, radnika Andrićgrada, čime su još jednom potvrđene dobre veze režima i režisera Emira Kusturice. Lakić je ranije svesrdno podržavao projekat „Andrićgrad“, preselio u nove prostorije, mnogo rizikovao i izdvojio milione maraka ali mu to na našoj kontamiminiranoj prevrtljivoj političkoj sceni nije bilo od velike pomoći.

Prema našim saznanjima, Perišić je samo privremeno rješenje do raspisivanja konkursa i izbora novog direktora, a Laki Lučijano Petrović planira da na ovo mjesto postavi svog čovjeka. Već smo pisali da je jedan od najozbiljijih kandidata kontraverzni finansijski direktor Elektroprivrede Republike Srpske Blagoje Baja Šupić. Šupić juče nije imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora HE na Drini kako se ne bi izazvao još veći revolt radnika, koji se protive dovođenju kadrova sa strane jer su i sami svjesni kakvi su planovi gen-seka Petrovića. Pored toga, i fotelja finansijskog direktora Elektroprivrede RS bi ostala upražnjena, pa je odlučeno da se privremeno postavi neiskusni Perišić dok se ne slože kockice i formalno raspiše konkurs za izbor direktora HE na Drini.

Kako smo to već ranije pisali, smjene u elektro-energetskom sistemu su dio priprema za opšte izbore naredne godine, a Laki Lučijano namjerava da postavljanjem svojih kadrova napravi mrežu kako bi ponovo mogao izvući što više novaca za finansiranje kampanje, ali i sprovesti izborni inženjering unutar SNSD-a gušeći protivnike i gurajući svoje kandidate.

Laki Lučijano Petrović od ranije je poznat kako veliki spletkaroš koji mutnim radnjama iza kulisa stavlja omču oko vrata i skida glave konkurentima unutar partije, pa je tako skidanjem Dobroslava Ćuka a kasnije i svog mentora Marka Mitrovića i došao na čelo GO SNSD Trebinje i poslanika u Narodnoj skupštini RS.
Svojim ponašanjem Petrović je stekao veliki broj protivnika unutar samog SNSD-a, od Sokoca, Čajniča, Višegrada do Banjaluke, i sigurno je da mnogi unutar SNSD-a žele da mu se politički osvete.
Iako bi bilo prirodno da ga najbolje poznaju, izgleda da su Trebinjci i Hercegovci najmanje upoznali gradonačelnika Trebinja.

Nebojša Vukanović