palpal

Smjenom Krstajića Dodik uzvratio udarac Vučiću

U politici, posebno na Balkanu, nema vječitih prijatelja već samo vječitih interesa. Iako se u javnosti pokušava ostaviti utisak da su Milorad Dodik i Aleksandar Vučić veliki saveznici,  bliski prijatelji i saradnici, siguran sam da odnosi nisu ni iz bliza onakvi kakvim se žele predstaviti u javnosti.

Vučić nije zaboravio kako ga je Dodik nekada grubo vrijeđao i napadao, nazivao pobačajem i političkim abortusom, vodeći kampanju za Borisa Tadića i Demokratsku stranku, pa će  siguro iskoristiti svaku pogodnu priliku da uzvrati udarac. Tako je prije par dana Vučić potpuno rasturio Dodika kada je javno na konferenciji za novinare potvrdio da je Republika Srpska pred bankrotom i kolapsom, da nema brašna, životnih namirnica, lijekova i medicinske opreme, da mu je Dodik na poslednjem sastanku u Beogradu tražio pomoć, te se čudi kako se uopšte u Republici Srpskoj isplaćuju plate i penzije.

Dodik je vidno uzdrman udarcem svog „prijatelja“ i za sada ćuti, ali je pokušao da uzvrati udarac Vučiću podmuklo, u rukavicama, smjenom Mladena Krstajića, bivšeg selektora reprezentacije Srbije koji je jako blizak Vučiću, sa mjesta predsjednika FK Radnik, preko svog najnovijeg papka Mića Mićića.

U danu kad vlast uvodi vanredno stanje, uprkos zabranama okupljanja u Bijeljini je održana vanredna Skupština Fudbalskog kluba Radnik na kojoj je donesena odluka o smjeni predsjednika Kluba Mladena Krstajića, koji je žestoko uzvratio udarac Mići Trećini.

Krstajić tek najavljuje da će govoriti o prevrtljivom Mićiću, njegovom reketu i ucjenama, a pitanje je kako će se ovaj sukob odraziti na odnose Vučića i Dodika, jer ucijenjeni Mićo je u makazama, Dodik ga drži u šaci, i sigurno da do smjene ne bi došlo da nije imao dozvolu i zeleno svjetlo od svog šefa iz Laktaša.

 

Nebojša Vukanović