palpal

Smjena Radovića uvod u potpunu diktaturu

Zgazi i poguši sve oko sebe kako bi staljinističkim metodama vječno i negraničeno vladao kao CIK-ov nekrunisani kralj Milorad prvi i potonji.  I dok sa jedne strane poziva na lažno „srpsko jedinstvo“ i mami pojedince u svoju zamku, po nalogu Milorada Dodika danas je Nadzorni odbor Nove banke smijenio generalnog direktora Milana Radovića, inače najvećeg akciona Nove banke, vlasnika više od 10% akcija. Radović je jedan od „mangupa“ u DNS-u, kako je Dodik označio neke od kadrova Pavićeve stranke koje ne kontroliše, tražeći da „koalicionog partnera“ da ih ukloni.

 

Svojim tradicionalnim odužjem, ucjenama, prijetnjama i pritiscima, Dodik je danas uklonio nesuđenog premijera Milana Radovića iz najveće i najstarije domaće banke, praveći novi iskorak ka uvođenje potpune diktature, apsolutizma, jednoumlja i strahovlade. Ne znam kakav je to strašan krimen počinio Radović prema režimu, ali pritisci i njegovo munjevito brutalno uklanjanje sa čela banke, u kojoj je najveći suvlasnik, je pokazatelj beskrupuloznosti i osvetoljubivosti Dodika i njegovog režima. Sa jedne strane on gazi i javno ponižava ključnog „partnera“ iz „najdugovječnije koalicije“, a sa druge strane šalje jasnu poruku svim poslušnicima kako će proći ako pokušaju da vrdaju i slijepo ne sprovode njegova kriminlna naređenja i sulude zamisli.

Prema mojim saznanjima Radoviću je zaprijećeno još većim udarcima ukoliko se potpuno povuče, ne odustane i ne prepusti „čubrilovićevcima“ poslanički mandat. Dodik gazi i ponižava Pavića i DNS, i pitanje je hoće li pustiti da ih Dodik pregazi bez otpora i pustiti Radovića niz vodu bez riječi, ili će pružiti bar neki otpor diktoru.

Uklanjanjem Radovića Dodik zadaje još jedan udarac bankarskom sistemu Srpske, nakon što su zbog pljačke i  izvlačenja novaca propale Bobar i Banka Srpske, i pitanje je kako će se smjena odraziti na poslovanje Nove banke.

Uklanjanjem „mangupa“ Dodik pokazuje koliko mu je stalo do „svesrpskog jedinstva“ kojim želi da namami u klopku alave pojedince iz SDS-a željne vlasti, kako bi se lakše uvalio u zajedničke institucije, a potom ih podavio kao zečeve. Diktator želi apsolutizam i neograničenu vlast u 21-om vijeku, i svaki otpor ludilu i diktaturi je svega dužnost svakog svjesnog građanina.

 

Nebojša Vukanović