palpal

Smjena ministarke Davidović odgođena za narednu sedmicu, glava leti i Zori Vidović?

Zbog privatnih i porodičnih razloga, o kojim ne želim pisati, smjena ministarke porodice, omladine i sporta Sonje Davidović odgođena je za narednu sedmicu. Istovremeno odlazeća ministarka pokušava da kupujući malo vremena „počisti“ svoj resor pred smjenu, a situacija u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, kao i cijeloj Vladi, je u najmanju ruku haotična. Nakon saznanja da će biti smijenjena, od ponedeljka je počelo grozničavo pražnjenje računa za grantove u sva tri ministarska resora i sredstava koja su preostala na računima, kako bi novu ministarku Draganu Ristić Čavka, koja se nakon udaje izjašnjava kao Bošnjakinja, zatekla pustoš i svi računi ispražnjeni.

Tako je u resoru porodice juče prebačeno preostalih 15 000 maraka, a u resoru sporta prebacuju se desetine hiljada maraka svojim ljudima po klubovima, dok se grozničavo pokušava za kratko vrijeme prebaciti oko 100 000 maraka podobnim omladinskim organizacijama sa stavke pomoć omladinskim organizacijama. Vrhunac je Odluka odlazeće ministarke da po hitnom postupku raspiše konkurs za dodjelu kuća višečlanim porodicama u iznosu od 7 miliona maraka, kojih nigdje nema, kako bi nova ministarka morala da ga poništava i ponižava se u javnosti.

Sonja Davidović je uoči izbora zaposlila 10-ak kadrova SPS-a po Ugovoru o djelu na 6 mjeseci, od kojih većina nikada nije došla na posao, a trenutno se na platnom spisku Ministarstva porodice, omladine i sporta nalazi 60-ak ljudi, a 2006. godine ih je bilo 15-ak.

Pravi rat bukti između US razjedinitelja Nenada Stevandića i socijalista, Đokićevih i Selakovih, a uskoro bi Dodik trebao da smijeni i direktora Šuma Srpske, otme socijalistima ovo javno preduzeće i postavi svog pouzdanog čovjeka iz SNSD-a i nastavi sa pustošenjem i pljačkom šuma. Novaca je sve manje, a Dodik planira da skine glavu nesposobnoj marioneti Zori Vidović i umjesto nje postavi Gorana Maričića, koji je nju zamijenio na mjestu direktora Poreske uprave Republike Srpske, nadajući se da će on uspjeti nekako da pokrpi kratere a ne male rupe u budžetu.

Mala bara a puno krokodila, a kako sam i najavio, sukobi „koalicionih partnera“ prerasli su u pravi i otvireni rat, u kome niko nikom ne smije okrenuti leđa i svako svakog napada niskim udarcima ispod pojasa, samo niko ne smije još da udari na Kapo di tuti kapi, iako su svjesni krajnjeg ishoda. Rat će se okončati tako što će režim da se uruši i nestane u prahu i pepelu, a nadam se iskreno da će raspad biti ubrzan i da nećemo morati da čekamo slobodu naredne dvije godine.

 

Nebojša Vukanović