palpal

Smijenjen Janković, Čubrilović imenovao Šarabu za povjerenika

Kako sam i najavio prije nekoliko dana, predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović raspustio je Gradski odbor stranke u Trebinju i smijenio predsjednika Slavišu Jankovića, a za novog povjerenika imenovao Slobodana Šarabu. Odluka je formalno donesena na telefonskoj sjednici Predsjedništva DEMOS-a, koja je održana danas.

 

Šaraba je ranije bio predsjednik trebinjskog Gradskog odbora SDS-a, NDP-a, Pokreta snaga Hercegovine, koga je osnovao nakon napuštanja NDP-a i utopio ga u DNS, da bi poslije raskola u Pavićevoj stranci sa Jankovićem prešao u DEMOS.

Čubrilović je bio primoran da smijemi Jankovića i raspusti Gradski odbor u Trebinju zbog sukoba sada već smijenjenog predsjednika sa generalnim sekratorom SNSD-a Lukom Petrovićem, a uskoro bi Janković trebao biti smijenjen i sa pozicije upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju.

Očito da je Čubrilović na neki način žrtvovao svog čovjeka, jer nije smio da rizikuje odnos sa SNSD-om i u naletima bijesa Dodika prođe kao Selak i Nešić, koji su naglavačke najureni iz „koalicije“. Mala bara, puno krokodila.

 

Nebojša Vukanović