palpal

Смијенити Зору Видовић због издаје и гласања на сједници УИО БиХ

И док са једне стране Додик и СНСД замајавају народ причама о блокади институција БиХ због наводне и лажне одбране српских националних интереса, са друге стране највиши функционери кришом гласају и одлучују у институцијама БиХ. Тако је гробар финансија Српске Зора Видовић, јуче на сједници Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ, као министар финансија и члан Управног одбора УИО БиХ из Српске, гласала за доношење Одлуке о куповини пословног простора у центру Бањалуке од Милета Радишића, кума Милорада Додика, и да се за то планирају средстава у Буџету Савјета министара БиХ за наредну 2022. годину.

Учествовање у раду Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ, као и гласање за срамну Одлуку да се баци 100 милиона марака за зградурину како би Додик, Човић и тајкуни преко кумова додатно милионима напунили џепове, је дрско и срамно, те представља издају и грубо кршење Одлука Народне скупштине Републике Српске које су усвојене на Посебној сједници када је одлучено да се до даљег не учествује и не гласа у Заједничким институцијама БиХ.

Због тога ћу, уз ЗАХТЈЕВ за смјену потпредсјендика Народне скупштине Дениса Шулића, који је на Дневном реду Народне скупштине Републике Српске, тражити и смјену Зоре Видовић због кршења Одлука и закона.

Нека се Зора Видовић, али и Вишковић, Наталија Тривић и остали министри, добро припреме за наредну сједницу, која почиње у уторак, и надам се да неће по обичају утећи и ћутати, јер је то узалудно, неће побјећи од истине и правде која је спора али достижна.