palpal

Složna braća i tužni skup

SNSD je oko sebe okupio sav politički otpad, konvertite i interesne grupacije koje su se okupile oko plijena, koje se vode isključivo ličnim i partijskim interesima, bez bilo kakve ideologije, programa, zajedničkih opštih ciljeva, pa su česti međusobni sukobi, popiti hijena oko lešine u prirodi. U tzv „koaliciji“ vri kao u grotlu, posebno nakon što je Dodik pocijepao „koalicione partnere“ DNS i SPRS, te formirao razjedinitelje, izvorni i prvi SDS, te druge prateće satelite.

Tako je kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Trebinja Igor Vujović zvani Ses danas grubo i neprimjereno psovao mrtvog oca Rajku Ćapinu, nosiocu odborničke liste Socijalističke partije RS u Trebinju, komentarišući njegovu fotografiju iz mladosti na društvenim mrežama.

Puno zanimnjiviji i dinamičniji je sukob između bivših SDS-ovaca, konvertita i preletača koji su prešli u strukture vladajućih ali na različitim kolosjecima. Iako su se ranije skupa fotigrafisali na Trgu slobode, sa lažnim licemjernim osmjesima glumeći finoću i dobre odnose, ipak su danas u javnosti pokazali svoje pravo lice i odnos lokalnih razjedinitelja Kovača i njihove bratije sa jedne, te komunjare i starog drugara iz SDS-a, druga Pera Jelačića, sa druge strane crveno-crne koalicije!

Drug Pero i socijalisti ne kriju veliku radost i oduševljenje zbog odluke CIK-a da poništi prijavu i onemogući izlazak na izbore Stevandiću i njegovim razjediniteljima, a u svemu je najluđe što se komunjare pozivaju na Boga, i kažu da ima Boga kada braća Kovač i razjedinitelji ne mogu izaći na izbore. Bože im oprosti jer ne znaju šta rade, pišu i govore!

Sa ovakvim koalicionim partnerima i zdravom atmosferom u „koaliciji“ Luki i Muki, Miku dr Ćuriću Kockaloneu i ne treba opozicija, poješće se sami između sebe oko plijena. Znam da odavno ključa i da je veoma napeta atmosfera unutar interesne skupine koja se zove „vladajuća koalicije“ i da je pitanje dana kada će se pohvatati za vratove i međusobno fizički sukobiti, jer je plijena sve manje a apetiti veliki, što bi bila ružna poruka građanima i dodatno narušilo ugled Trebinja. Zbog toga apelujem na „koalicione partnere“i njihovog lidera dr Mika, koji ih je okupio, da bar malo u javnosti smire strasti i da svojim prljavim vešom i sukobima ne uznemiravaju javnost, kojoj je svega preko glave, a da se oko plijena još mjesec i kusur dana za gušu i vratove hvataju iza zatvorenih vrata.

 

Nebojša Vukanović