palpal

Slavko Gligorić napušta DNS

Narodni poslanik u klubu DNS-a Slavko Gligorić, donedavno generalni direktor Željeznica Srpske koji je uklonjen sa funkcije nakon razlaza „najdugovječnije koalicije DNS -SNSD“, na izlaznim je vratima stranke, čiji je visoki funkcioner bio dugi niz godina. Gligorić je ostao u DNS-u nakon što je Darko Banjac, po Dodikovim instrukcijama, napravio novi raskol, formirao svoju satelitsku partiju i počeo da okuplja papke, Dragana Galića i Željka Babića, jer se sličan sličnom raduje.

 

Gligorić je odlučio da napusti DNS nakon nedavne žestoke rasprave i sukoba sa predsjednikom stranke Nenadom Nešićem na sjednici Gradskog i Regionalnog odbora DNS u Doboju. U DNS-u će ostati dva odbornika u Skupštini grada Doboja, koji su osvojili mandate na ponovljenim izborima.

Gligorić mi je u telefonskom razgovoru potvrdio da napušta DNS i Klub poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da će u narednom periodu djelovati kao nezavisni poslanik u parlamentu, ali nije želio da govori o daljim planovima i da li će se priključiti nekoj stranci u narednom periodu.

 

Nebojša Vuknović