palpal

Шкија и ђузина за црвене подвижнике

Некада су младићи и дјевојке, кад би у средњој школи почињали да пуше, крили то од родитеља, а данас је дошло вријеме да се морају крити од Луке Петровића, ботова и шпијуна СНСД-а. Немоћни да одговоре на текст и извјештај са сједнице Скупштине града који сам објавио, гдје је опозиција предвиђена Клубом за правду и ред до ногу аргументима потукла владајућу већину а изнервирани Лука Петровић галамио на свог предсједника Скупштине Драгослава Бањка тражећи да прекида сједницу, на страници требињског СНСД-а синоћ је изашло Саопштење у коме су напали Ђорђа Вучинића да нерационално троши новац, те као примјер навели да је у средњој школи пушио „марлборо“!

Свакаквих лудости и глупости се може чути и прочитати од функционера СНСД-а, али некад успију и сами себе да превазиђу. Тако су ме синоћ слатко насмијали и разбили сан својом генијалном објавом, да сам морао да им „лајкујем“ страницу и коментаришем објаву, ризикујући тако да привучем пажњу на страницу и помогнем да пређу бројку од хиљаду пратилаца.

Одмах сам назвао Неша Милишића и Ђорђа Вучинића, остали одборници нашег Клуба не пуше, да данас пођу са каквом шкијом и ђузином на наставак сједнице, или нађу кутију старог и јефтиног „Поинта“, „Дрине“ или „Века“, јер ако их Лука види да се бахате са „Винстоном“ или „Марлбором“ све пада у воду и не треба нам на јесен излазити на изборе ако народ схвати како смо бахати и осиони јер не пушимо какву шкију, крџу или ђузину, као што то раде скромни подвижници требињског СНСД-а!

Не знам јесу ли сви СНСД-овци по партијској директиви морали да пуше „ронхил“, како би набили промет свом шефу који је још од ратног шверца познат по надимку Миле Ронхил, па сада јавно излијевају фрустрације и криво им је што је Ђоле као матурант пушио „марлборо“, или је у питању нешто друго, али су превазишли сами себе и дефинитивно заслужили све похвале за иновативност у маркетингу и политичкој промоцији.

Шта су скромни Лукини двори, виле станове и базени, спрам кутије „Марлбора“ нашег Ђорђа Вучинића, који се расипа и пуши скупе цигарете у вријеме кризе као студент, док прегаоци штеде сваки динар како би помогли народ и сиротињу?

Права је срећа па скромни подвижник Лука и његови одборници укинуше одборнички додатак, да би опозицију оставили без било каквих прихода Стаљиновом доктрином „ни зрна жита непријатељу“, јер да Ђоле има одборнички додатак сад би га владајући напали и разапели да пуши народни новац, док они мотају шкију и ђузину, збијају се по двоје у службена возила и хеликоптер, да би народу у буџету остало свега у изобиљу!

Овакаква Саопштења Партије, као и изјаве функционера, попут градоначелника Ћурића који је јуче поново „бриљирао“  а онда побјегао у непознатом правцу, сигурно ће допринијети паду рејтинга и губитку власти владајуће Партије, али остати и трајан траг и успомена на тешка потоња времена свеопштег лудила, владавине најгорих и потоњих!

 

Небојша Вукановић