palpal

SKANDALOZNO – Srbi izabrali sina ratnog zločinca Zulfa Tursunovića za predsjednika SO Srebrenica

Pirova pobjeda u Srebrenici, gdje je juče, na moj prijeldog koji su prihvatili Dodik i SNSD, smijenjen predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković, koji je prethodno za N1 potvrdio da ga SNSD smjenjuje zbog pritiska poslanika Nebojše Vukanovića.

 

Duraković je smijenjen jer je veličao i slavio ratne zločince koji su učestvovali u pokoljima civila, što je nedopustivo, ali je SKANDALOZNO što je glasovima srpskih odbornika u Skupštini opštine Srebrenica za novog predsjednika izabran Salko Tursunović, sin Zulfa Tursunovića, ratnog zločinca osumnjičenog za više monstruoznih ubistava i zločina, desne ruke Nasera Orića tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Ne znam šta je Salko radio tokom rata, i ne treba sin da nosi krimen svog oca, ali ako se teži istinskim pomirenju i suživotu onda se ovakve stvari ne bi smjele događati, jer je Zulfo Tursunović osumnjičen za brutalne ratne zločine tokom rata u Srebrenici, između ostalog za ubistvo medicinske sestre i sudije Savića, maltretiranje Bošnjaka u Srebrenici od 1992. do 1995. godine, ali i zbog korupcije u pravosuđu uprkos iskazima i svjedočenjima Bošnjaka, ne samo Srba.

Treba se samo zapitati kakve bi bile reakcije javnosti u Federaciji kada bi sin nekog visokog oficira Vojske Republike Srpske osuđenog za ratne zločine bio izabran na neku visoku funkciju u Federaciji i to glasovima SDA i drugih stranaka, i zbog toga je izbor Salka Tursunovića velika sramota za sve srpske odbornike u SO Srebrenici koji su za njega glasali.

Da bi se došlo do istinskog pomirenja treba osuditi svaki zločin i poštovati svaku žrtvu.

 

Nebojša Vukanović