palpal

SKANDALOZNO – prekinuta nastava u Zalužanima zbog skupa SNSD-a

Direktorica Osnovne škole „Jovan Dučić“, u Kuljanima kod Banjaluke Rankica Pušić, danas je drsko zloupotrijebila položaj i skratila nastavu za sve učenike kako bi se od 18 časova održao skup vladajućeg SNSD-a. Sramno je i neprimjereno da SNSD zloupotrebljava školski prostor i dvorište za partijske aktivnosti, a još je sramnije što se one zakazuju u vrijeme dok traje školska nastava, koja se skraćuje i prekida kako bi korumpirani političari držali besmislene govore i vodili suludu kampanju godinu dana prije opštih izbora.

Za ovaj skandal i zloupotrebu najodgovornija je direktorica Rankica Pušić, kadar vladajućeg SNSD-a, koja je svoju sramnu odluku o skraćenju nastave pravdala tobožnjim pripremama nastavnika za onlajn nastavu, a koji bi u Banjaluci i cijeloj Republici Srpskoj trebala da počne 1. oktobra kao direktna posljedica skupa SNSD-a na Kozari, ali i ovog i drugih skupova širom Banjaluke koji doprinose širenju pandemije.

Skup SNSD doživio je pravi debakl, pa iako su slali stotine pozivnica i koverti mali broj ljudi se odazvao, a propada pokušaj Dodika da nakon gubitka vlasti reorganizuje stranku u Banjaluci.

Već na narednoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske pokrenuću pitanje odgovornosti i zatražiti smjenu direktorice Rankice Pušić koja je zloupotrijebila položaj.

 

Nebojša Vukanović