palpal

Sječa glava i pretumbavanja u Đokićevim socijalistima

Londonski đak Petar dr Đokić je u velikoj panici zbog obruča koji se steže oko njega vezano za istrage zloupotreba koje radi Policija i istražni organi u Republici Srpskoj i BiH, što izaziva nervozu i nepovjerenje u saradnike. Iz tog razloga na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijalističke partije imenovao novo i kako on kaže „od povjerenja rukovodstvo“ Partije.

 

Đokić je uklonio Slobodana Protića iz Laktaša sa mjesta predsjednika Izvršnog odbora i na njegovo postavio odanog ministra Duška Milunovića. Isto tako mjesta među rukovodstvom partije nije bilo ni za šefa kluba poslanika Dalibora Stevića, pa je na njegovo mjesto izabran suprug od Đokićeve bliske i pouzdane saradnice Nedeljko Jović.

Živko Marjanović, koji je Đokiću čitavo vrijeme čuvao leđa, isto je pušten niz vodu. Poziciju Marjanca dobio je mlađani Davor Strika, i tako se našao u strogom sukobu interesa jer je striktno propisano zakonom da direktor Muzeja Republike Srpske ne može biti na poziciji u stranačkim organima. Svakako da ću o ovoj zloupotrebi ispitati resornu ministarku, popečiteljku kulture i prosvjete Nataliju Trivić u nastavku zasjedanja.

Kod nas je sve moguće, jer smo odavno postali privatna država, pa i ovakve grube zloupotrebe ključnih kulturnih institucija u partijske svrhe. Đokić sječe i pretumbava, ali potpuno smo ga ogolili u Narodnoj skupštini Republike Srpske i od oktobra bi mogao završiti tamo gdje mu je odavno i mjesto, na smetljištu istorije ali i pritvoru, ako napokon zaživi pravna država.

 

Nebojša Vukanović