palpal

Сјајна академија поводом јубилеја – 100 година требињске Гимназије

Вечерас је била сјајна вече у требињском Културном центру гдје је приређена Свечана академија поводом великог јубилеја – 100 година од оснивања Гимназије Јован Дучић, која је почела са радом након ослобођења 1921. године.

Приређен је врло пригодан и занимљив културно-умјетнички програм, наступао је хор „Колегијум музикум“ из Београда и прваци београдске опере и драмског позоришта, Јадранка Јовановић и Драгољуб Бајић, те ученици и професори требињске Гимназије.

Иако има 92 године, ноћ је свакако својим шармом, интелектом, бесједом и познавање прошлости обиљежио професор Светозар Иванковић, који је говорио о својим гимназијским и професорским данима и анегдотама.

Велики је јубилеј 100 година постојања, а надам се да ће са новом зградом Гимназије, коју у центру Требиња гради Родољуб Драшковић, бити изграђени и нови високи стандарди у образовању, какви су били некада, када су требињски гимназијалци са сјајним знањем били препознатљиви и доминирали на такмичењима и студијама широм Југославије.

 

Небојша Вукановић