palpal

Sjajna akademija povodom jubileja – 100 godina trebinjske Gimnazije

Večeras je bila sjajna veče u trebinjskom Kulturnom centru gdje je priređena Svečana akademija povodom velikog jubileja – 100 godina od osnivanja Gimnazije Jovan Dučić, koja je počela sa radom nakon oslobođenja 1921. godine.

Priređen je vrlo prigodan i zanimljiv kulturno-umjetnički program, nastupao je hor „Kolegijum muzikum“ iz Beograda i prvaci beogradske opere i dramskog pozorišta, Jadranka Jovanović i Dragoljub Bajić, te učenici i profesori trebinjske Gimnazije.

Iako ima 92 godine, noć je svakako svojim šarmom, intelektom, besjedom i poznavanje prošlosti obilježio profesor Svetozar Ivanković, koji je govorio o svojim gimnazijskim i profesorskim danima i anegdotama.

Veliki je jubilej 100 godina postojanja, a nadam se da će sa novom zgradom Gimnazije, koju u centru Trebinja gradi Rodoljub Drašković, biti izgrađeni i novi visoki standardi u obrazovanju, kakvi su bili nekada, kada su trebinjski gimnazijalci sa sjajnim znanjem bili prepoznatljivi i dominirali na takmičenjima i studijama širom Jugoslavije.

 

Nebojša Vukanović