palpal

Sjajan prilog u Jutarnjem programu BNTV o našem Dulu Ninkoviću

Dule Ninković skoro 3 decenije druži se sa knjigama i živi od njihove prodaje. U Otadžbinski rat otišao je sa 18 godina, u njemu proveo skoro 5 godina, od 1991. do 1995. godine, a pošto nije mogao pronaći nikakav posao u rodnom gradu, osim povremenih težačkih poslova, nakon završetka rata 1998. godine odlazi u Herceg Novi i počinje da se bavi uličnom prodajom knjiga.

Nakon što je prokrstario cijelu Srbiju i Crnu Goru, radio u brojnim gradovima i sajmovima knjiga, prije 15-ak godina vratio se u rodni grad, otvorio štand pored čuvenog Hotela Platani, i vremenom postao zaštitni znak Trebinja, jer rijetko ko dođe na jug Hercegovine a da ne upozna našeg Dula, ne samo o knjigama već o restoranima, turističkim atrakcijama, smještaju… Dule je skroman pa malo ljudi zna da, pored svih ljudskih vrlina koje ga krase, ima talenat i za pisanje stihova i pjesama, a jednu je recitovao i tokom gostovanja na televiziji.

Naš Dule je nevjerovatno pozitivna ličnost, uvijek vedar, pozitivan i nasmijan. Pogledajte u nastavku veoma  zanimljiv i simpatičan video prilog koji je jutros emitovan u Jutarnjem programu BN televizije..

 

Nebojša Vukanović