palpal

Широка рука госпође министарке

Министарка просвјете и културе Наталија Тривић, кадар разјединитеља Ненада Стевандића у Влади Републике Српске, одлучила је да награди и почасти своје најближе сараднике пред празнике, упркос владиним мјерама штедње. Тако је 14.12.2020. потписала три Рјешење којим је почастила најближе сараднике у Кабинету. Своју секретарицу Олгу Шешић почастила је једнократном новчаном накнадом у износу од 937,87 марака, једна просјечна плата, са образложењем да је почашћена због  „посебних резултата рада“.

Према својој портпаролки била је издашнија па је истог дана, 14.12.2020. године, потписала Рјешење да се Бранки Рогач, вишем сараднику за односе са јавношћу у Министарству просвјете и културе, исплати 1417 марака. 

Бег никада није био циција, па је госпођа министарка почастила и свог возача Мирослава Цвитковића истог дана, 14.12.2020. године, са скромних 1008,44 КМ, такође због посебних резултата рада, а средства су исплаћена са конта 4112 – расходи за бруто плате. Не знамо колико је Мирослав прешао километара службеним возилом у децембру, али мора да се добро навозао када је од министарке добио похвалу и награду за посебне резултате рада.

Занимљиво да је уважена госпођа министарка Наталија Тривић Рјешења потписала само 11 дана након што је тзв „премијер“ Радован Нејаки Вишковић донио 3.12.2020. године Закључак да се у свим ресорима, министарствима и институција смање трошкови и спроведу мјере штедње због кризе, пандемије и смањених прихода. Из свега се јасно види да Тривићка мари за Радована Нејаког као за лањски снијег, и да тзв. „премијер“ нема никакав углед нити ауторитет у Влади на чујем се челу формално налази.

Није држава пропала због неколико хиљада марака са којима је Тривићка почастила своје сараднике у Кабинету, али се на овај начин осликава како функционише накарадни систем, како министри и директори раде шта хоће, чашћавају или кажњавају кога хоће и колико хоће без реда и Правилника, како им је жеља тог дана, и како се министри и партијски моћници према буџетском новцу опходе бахато као према некој својој прћији.

Но то није све! Вечерас доносим интересантне вијести које су везане за фамозми кревет и спавање њеног шефа разјединитеља Ненада Стевандића.

 

Небојша Вукановић