palpal

Široka ruka gospođe ministarke

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić, kadar razjedinitelja Nenada Stevandića u Vladi Republike Srpske, odlučila je da nagradi i počasti svoje najbliže saradnike pred praznike, uprkos vladinim mjerama štednje. Tako je 14.12.2020. potpisala tri Rješenje kojim je počastila najbliže saradnike u Kabinetu. Svoju sekretaricu Olgu Šešić počastila je jednokratnom novčanom naknadom u iznosu od 937,87 maraka, jedna prosječna plata, sa obrazloženjem da je počašćena zbog  „posebnih rezultata rada“.

Prema svojoj portparolki bila je izdašnija pa je istog dana, 14.12.2020. godine, potpisala Rješenje da se Branki Rogač, višem saradniku za odnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete i kulture, isplati 1417 maraka. 

Beg nikada nije bio cicija, pa je gospođa ministarka počastila i svog vozača Miroslava Cvitkovića istog dana, 14.12.2020. godine, sa skromnih 1008,44 KM, takođe zbog posebnih rezultata rada, a sredstva su isplaćena sa konta 4112 – rashodi za bruto plate. Ne znamo koliko je Miroslav prešao kilometara službenim vozilom u decembru, ali mora da se dobro navozao kada je od ministarke dobio pohvalu i nagradu za posebne rezultate rada.

Zanimljivo da je uvažena gospođa ministarka Natalija Trivić Rješenja potpisala samo 11 dana nakon što je tzv „premijer“ Radovan Nejaki Višković donio 3.12.2020. godine Zaključak da se u svim resorima, ministarstvima i institucija smanje troškovi i sprovedu mjere štednje zbog krize, pandemije i smanjenih prihoda. Iz svega se jasno vidi da Trivićka mari za Radovana Nejakog kao za lanjski snijeg, i da tzv. „premijer“ nema nikakav ugled niti autoritet u Vladi na čujem se čelu formalno nalazi.

Nije država propala zbog nekoliko hiljada maraka sa kojima je Trivićka počastila svoje saradnike u Kabinetu, ali se na ovaj način oslikava kako funkcioniše nakaradni sistem, kako ministri i direktori rade šta hoće, čašćavaju ili kažnjavaju koga hoće i koliko hoće bez reda i Pravilnika, kako im je želja tog dana, i kako se ministri i partijski moćnici prema budžetskom novcu ophode bahato kao prema nekoj svojoj prćiji.

No to nije sve! Večeras donosim interesantne vijesti koje su vezane za famozmi krevet i spavanje njenog šefa razjedinitelja Nenada Stevandića.

 

Nebojša Vukanović