palpal

Sinoć svečano otvorena Nevesinjska olimpijada

Na centralnom gradskom trgu, u prisustvu velikog broja građana Nevesinja i gostiju, sinoć je nizom svečanosti i nastupom lokalnih kulturno-umjetničkih grupa otvorena 144 Nevesinjska olimpijada. Prisutnima se obratio premijer Radovan Višković, potpredsjednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević i načelnik Nevesinja Milenko Avdalović.

U nevesinjskoj Galeriji prije svečanog otvaranja otvorena je izložba fotografija te prikazan dokumentarni film o saborovanju na Bratačkom Lugu. Prije vatrometa, kojim je završena svečanost, nastupila su lokalna Kulturno-umjetnička društva „Nevesinje“ i „Nevesinjska puška“ i Etno-grupa „Sveti Dimitrije i Simonida“ koju uglavnom čine učenici lokalne Srednje muzičke škole koji su pjevali o Kosovu.

Danas će se na Bratačkom Lugu održati tradicionalna takmičenja u vučenju konopca, trčanju u mješini, trka konja .. Na kraju se moram zahvaliti načelniku Nevesinja Milenku Avdalović, koji i ovu tradicionalnu manifestaciju pokušava pretvoriti u partijski skup, pa na Olimpijadu nije pozvao opozicione poslanike niti je predvodio za njih neko mjesto za sjedanje, kao što se pola godine nije udostojio da odgovori na Zahtjev i odredi po zskonu prostoriju za Kancelariju narodnog poslanika. Kako sije, tako će i požnjeti!

 

Nebojša Vukanović