palpal

Sinhronizacija hobotnice

O sprezi mafijaške hobotnice, koju čine vlast, pravosuđe, policija i režimski mediji, svjedoči i sinhronizovano objavljivanje saopštenja na RTRS-u povodom Zaključaka koje je usvojio Anketni odbor. Četiri prve i udarne vijesti na RTRS-u posvećene su reagovanju režimskih struktura na Zaključke Anketnog odbora, koji su ih očito pogodili u srce. Prvo ministar Lukač, potom tužilac Lepir, a onda SRNA i RTRS,  osuđuju rad i Zaključke koji su usvojeni, a vezani su za ubistvo Davida Dragičevića, te sramne radnje policije i tužilaštva koji pokušavaju prikriti zločin i amnestirati odgovorne.                                                                                            

Saopštenja su objavljena gotovo istovremeno, i nema sumnje da su prije toga obavljene međusobne konsultacije kako bi svi krakovi hobotnice imali gotovo identične stavove. Pretpostavljam da su sinhronizovanja obavljena u parovima, sa jedne strane „kolege“ Lukač i Lepir, sa druge „novinari“ Šipovac i Siniša M, pa su onda zajednički sinhronizovali nastup parova u četvercu i pustili reakcije koje imaju za cilj obmanu javnosti i zamjenu teza. Tumačiti njihova otrcana saopštenja je uzaludan posao jer je sve već 100 puta viđeno, ali je vrlo važno što se jasno mogu vidjeti krakovi mafijaške hobotnice koji su sinhronizovani i pokreću se iz jednog mjesta.                                                        

Ono što stvarno izaziva mučninu je neviđeno licemjerstvo udarnih režimskih pesnica, RTRS-a i SRNE, koji tobože osuđuju politizaciju tragične smrti i protive se narušavanju njihove autonomije od strane političara. Oni to rade samo par sati nakon što su Ćeranić, Pavić i Lazanski sat vremena na RTRS-u pričali o Sorošu, koji navodno stoji iza grupe „Pravda za Davida“, i obojenim maloljetnim revolucionarima koji svojim okupljanjem na Trgu Krajine ruše Dodika i demokratski izabranu vlast! Stare komunjari, doušnici UDBE i KOS-a su išli tako daleko da su sa sjetom pričali o TITU i starim „dobrim“ vremenima, govoreći kako bi on to riješio po kratkom postupku, vjerovatno izvođenjem specijalaca i transportera na Trg Krajine.    

Podsvjest je čudo, pa je Ćeranić branio špijune CIE, tvrdio da rade dobro i pomiljao njeno sjedište u Lengliju,  sa sjetom se prisjećajući dana kada je kao Biljanin pretorijanac po nalogu i Medlin Olbrajt išao na obuku u Lengli, i kao šef njene UDBE lakše uhvatio Ratka i Radovana. Znajući da prvi pendrek Srpske iz sjenke, lažni dekan Predrag Ćeranić, savjetuje Lukača i Dodika, jasno je o čemu ozbiljno razmišljaju. Već 20 godina nasilje je jedan od njihovih glavnih metoda, ali je žalosn što se dvije decenije kod nas gotovo ništa nije promijenilo, i što su kreatori zla ostali isti.