palpal

Серијал виле наших моћника – скромна камена вила Веска Крунића, чега Кабинета Луке Петровића

Невјероватно је  како се политичарима на власти естетизирају чула и осјећај за лијепо, посебно кад граде себи скромне куће, виле и хавијенде. У Требињу је већ створен један препознатљив стил, кога у шали зову Црвени или Лукин рококо, а карактерише га доминација зидова од клесаног камена, масивност, дугачки камени бедеми, те употреба кованог гвожђа и дрвета.

Један из плејаде заборављених асова, који се помало указује у јавности само преко скромне викендице коју гради на Јасену код Требиња, је домаћин и кућевић Веско Крунић, бивши одборник ПДП-а у Скупштини града Требиња, који је још прије 15 година схватио какве су погодности и благодати власти и блискости врху власти и дон Луку Лучиану Петровићу, па је прешао у СНСД, напредовао, мијењао функције и догурао до шефа Кабинета дон Луке.

Дружење са Луком, посебно на хациједни у Загори, очито су утицала да се развије сличан укус у грађевини, што показује скромна камена викендица на Јасену. Друг Веско нема капацитете да парира шефу у квадратима и масовности, а не би би ваљало да га сустигне јер би му стигао катил-ферман, али је достојно копирао базичне основне Црвеног Лукиног рококоа.

Придворчани нам јављају да је чак 700 кубних метара земље са градилишта нове болнице до Вескове викендице на Јасену, и ако Бог да биће доброг раштана на јесен, јер он воли нову земљу.

Како је могуће од скромне плате градити овакве објекте, имати стил живота свјетског џет-сета, какав има Лука и пријатељи, питање је на које треба да одговори народ, који је оволико од Штокхолмског синдрома, пузи пред њима за мрвицама, нема слободу нити живот достојан човјека, а нажалост диви се моћницима што они више отму од њега, подржава на изборима, што ће сигурно једног дана бити предмет студија и проучавања.

Погледајте видео прилог о скромној викендици друга Веселина Крунића, шефа Кабинета директора и друга Луке Лучијана Петровића…

Подсјећање на Лукине објекте и хацијенду на Загори…

 

Небојша Вукановић