palpal

SDA prebacio vruć krompir SDP-u, Uzurpator u delirijumu

Pozitivne vijesti napokon stižu iz Centrale SDA. Jutros je Kolegijum ove stranke objavio da njihov jedini poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić neće podržati SNSD i da će glasati na način da neće omogućiti na bilo koji način izbor 4-og delegata SNSD-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, te su zatražili da i SDP BiH reaguje na isti način, da 2 poslanika ove stranke takođe glasaju na isti način, spriječe izbor 4-og delegata iz SNSD-a.

Na ovaj način SDA je prebacila vruć krompir u krilo SDP-u, i na ovoj stranci je sada najveća odgovornost, jer je i Demokratska fronta ranije saopštila da SDP treba da se javno odredi o ovoj temi. Ovakav potez SDA očito je iznenadio i Dodika, koji je danas bio jako uznemiren na konferenciji za novinare sa „mandatarom“ Viškovićem, na kojoj je bijes i nervozu zbog pomršenih računa iskalio na novinarima BN televizije, iznoseći nove prijetnje i uvrede.

Uznemiren je i Vojin Mijatović, jer je i njemu očito pomršeni računi, tajni dogovor i krajnji cilj, pa se i on ponovo danas oglasio i napao SDA da ruši i sahranjuje Pokret za državu, jer je javno istupio da neće podržati Dodika, a isto traži i od SDP-a, te da je licemjerno da sudbina Bosne i Hercegovine zavisi od 5 poslanika Narodne skupštine Republike Srpske, a to je tačno.

 

Istina je da sudbina Bosne i Hercegovine zavisi od glasanja 5 poslanika Kluba Pokreta za državu, jer ako podrže SNSD i omoguće da imaju 4 delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH oni će imati ključeve države, mogućnosti ucjene i blokade svih odluka, što je nedopustivo jer bi cijela zemlja bila taoc jedne Partije i jednog čovjeka.

Puno je bure u javnosti podignuto oko izbora delegata u Narodnoj skupštini Srpske. Mislim da sam na vrijeme upozorio javnost na posledice predaje ključeva države onima koji su 4 godine blokirali sve procese i reformske zakone, držali nas sve u zarobljeništvu kao taoce, i smatram da je ovo loše iskustvo svih dovoljno da se slična greška nikada ne ponovi, ma koja stranka DS je u pitanju.

 

Nebojša Vukanović