palpal

Saslušanje i javno poniženje Luke Petrovića u Ljubinju

Nisam želio objavljivati na praznik i slavu grada, da ne bi kvario na bilo koji način Ljubinjcima veliki praznik, ali bilo je veoma zanimljivo na Malu Gospojinu u ovoj maloj hercegovačkoj opštini. Poslije ručka većina gostiju i građana otišla je na kafu i piće do Marketa 99, pa sam se i ja slučajno zatekao u istom lokalu sa ekipom SNSD-a, don Lukom, Ilijom i drugaricom Valerijom.

Dešavanja u Ljubinju su mi pomogla da shvatim zbog čega gen-sek Partije, drug Luka, ne smije sam da izađe i prošeta gradom, već često šeta u grupi, praćen svojim pristalicama. Previše je izvaranih, slaganih, prevarenih i izigranih, Luka ne može da izađe na ulicu, a da ne sretne nekog koga nije nešto slagao i prevario, a zbog toga su ga počeli napadati čak i najbliži saradnici.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Ljubinju i kandidat za načelnika ove opštine Risto Milutinović, koji je poražen na lokalnim izborima prošle godine, održao je žestoko slovo Luki Petroviću na javnom mjestu pred puno svjedoka, lupao šakom od sto i galamio na Luku tvrdeći da ga je prevario i slagao, i da nije uradio ništa šta je obećao. Luka se uglavnom branio ćutanjem i tvrdnjom da je Milutinoviću pred izbore dao 30 000 maraka, ali je uglavnom glavu i pogled spustio u koljena. Šura Ilija pokušao je da izvadi situaciju i prekine teške razgovore, posebno kada sam ja ušao u Market, ali je Milutinović bio odlučan i poručio je Iliji da ućuti i prekine jer ga se razgovor ne tiče, i nastavio je povišenim tonom da preslušava potištenog i iznenađenog gen-seka Luku.

Teški su dani pred drugom Lukom jer njegov probušeni brod tone sve dublje i pretvara se u ljušturu, a njegova mreža se ubrzano urušava kao kula od karata iako su u nju uloženi milioni jer je satkana na podvalama, lažima, prevarama, podmuklim spletkama, kriminalu i smicalicama. U trebinjskom i hercegovačkom SNSD-u vlada potpuno rasulo, koje se još krije od javnosti i nekako drži pod tepihom, ali bi nezadovoljstvo Lukom i Ilijom i njihovom strahovladom uskoro moglo da eskalira.

Nezvanično, Klub SNSD-a u Trebinju uskoro bi trebalo da napusti odbornik Igor Vujović zvani Ses, a umjesto njega u Skupštinu grada uđe Veljko Buđen. Razlog je nezadovoljstvo ključnog čovjeka SNSD-a u trebinjskom naselju Tini odnosom i radom Luke Petrovića, neispunjenim obećanjima i projektima. Mala bara, puno krkokodila, a sloboda je sve bliže.

 

Nebojša Vukanović