palpal

Saradnja Autoputeva RS i Papovića (5)

U Zapisniku sa oduzetim lažnim računima iz stana Vukašina Papovića pominju se i Ugovori Autoputeva Republike Srpske koje je potpisao direktor Dušan Topić. Tako se na stranici 99 pominje i Ugovor o realizaciji poslova vrijednih 6 000 maraka bez PDV-a realizovan sa dvorskom zaptitarskom agencijom Alfa sekjuriti, koju za potrebe obezbjeđenja objekata angažuju skoro sva javna preduzeća i ustanove u Republici Srpskoj.

 

Pored ovog, u Zapisniku se navodi i još nekoliko sumnjivih poslova i Ugovora sa potpisom direktora Topića i pečatom Javnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske, za koje se može pretpostaviti da su falsifikovani. Postavlja se pitanje otkud falsifikovani Ugovori u spisima lažnih računa profesora Papovića, i da li se preko fiktivnih lažnih Ugovora izvlačeni novci iz ovog javnog preduzeća?

Fiktivni Ugovori Autoputeva Srpske datirani su od oktobra 2016 do jula 2017. godine. Direktor Topić bi trebao javnosti da odgovori kako je uspostavio saradnju sa najpoznatijim trebinjskim falsifikatorom, i da li su akcize na gorivo povećane kako bi se  iz Autoputeva Srpske lakše izvlačili novci na osnovu lažnih  faktura i falsifikovanih Ugovora? Ako on ne odgovori narednih dana o detaljima i razlozima saradnje sa profesorom Papom onda ću razjasniti detalje zakulisnih radnji.