palpal

Sanju Vulić skidaju sa liste zbog optužnice i krađe glasova?

Perjanica Obrena Petrovića i dobojskog SNSD-a Sanja Vulić, inače poslanik u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH,  neće moći da se kandiduje na narednim Opštim izborima i obnovi mandat. Iako je predložena od strane Gradskog odbora SNSD-a Doboj, prema poslednjim informacijama trebala bi biti skinuta sa liste na sjednici Komiteta Partije, a razlog je krađa glasova i krivična prijava koja bi se uskoro trebala podići protiv Vulićke, koja je već duže vremena pod istragom i nalazi se na spisku osumnjičenih za krađu glasova na Lokalnim izborima u Doboju.

Pizanje je i da li bi Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ovjerila njenu Prijavu i eventualno osvojeni mandat ako bi bila potvrđena opštužnica protiv Sanje Vulić.

Zbog zloupotreba, brojnih nepravilnosti i krađe glasova CIK BiH je poništio rezultate izbora i glasanja, održanih novembra 2020. godine, a na ponovljenim izborima utvrđeno je da je samo Vulićka ukrala 17 500 glasova. Naime na Lokalnim izborima 2020. godine Sanja Vulić je imala navodno 22 245 glasova, a na ponovljenim izborima 4 782 glasa, što je najbolji pokazatelj razmjere krađe glasova u Doboju.

Nažalost on nije jedini, krade se svuda, ali uprkos brojnim dokazima i primjerima izbornih zloupotreba stranci nisu željeli da doniraju i uvedu skenere i video nadzor kamerama, jer i dalje izlaze u susret svojim poslušnim marionetama iz Crne trojke SNSD -SDA – HDZ.

 

Nebojša Vukanović