palpal

Skuplji za narod od Mesija i Ronalda, samo još da stavi krunu na glavu?

Koliko je režim izgubio razum i kontakt sa realnošću govori i podatak da je marioneta Radovan Nejaki Višković i njegova marionetska Vlada predložila da se budžet predsjednika Republike Srpske poveća sa 10 na 56 miliona. Ludilo je jedina riječ koja opisuje ovakve sulude odluke šizogenih struktura, jer dok narod gleda kako će da preživi oni ne znaju šta će od objesti.

Uzurpator očito želi da sebe proglasi za nekrunisanog kralja, jer ima veći budžet od predsjednika Amerike i većine predsednika zemalja. Cilj je da glumi Deda mraza i lažnog dobrotvora, dijeli narodni novac i stvara lažnu sliku o sebi, te na ovaj način pokazuje moć i silu. Ovakve stvari su nedopustive, i narod mora da se digne i zaustavi poniženja i uništenje.

Uzurpator planira da na teret naroda dnevno troši preko 155 000 maraka, i skuplji je od Mesija, Ronalda ili Vlahovića…   Detaljnije u tekstu portala Kapital i BNTV koji prenosim u cjelosti…

 

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas po hitnom postupku Prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 5,383 milijardi KM, koji je veći od drugog rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu za 873 miliona KM.

Ovim prijedlogom se, između ostalog, budžet Predsjednika Srpske sa ovogodišnjih 10,8 miliona KM povećava na čak 56,5 miliona maraka što bi na svakodnevnoj osnovi iznosilo čak 154.795 KM

Najznačajniji rast u budžetu Predsjednika odnosi se na rashode po osnovu korišćenja roba i usluga koji su sa 7,2 miliona KM povećani na 52,6 miliona maraka.

Kako se vidi iz dokumenta umjesto ovogodišnjih 3,3 miliona KM za podršku humanitarnim i društveno korisnim akcijama i za pokroviteljstva Predsjednik Republike Srpske je dobio 20 miliona, dok je za djecu i omladinu predviđeno 30 miliona umjesto ovogodišnjih 956.500 KM.

U prijedlogu budžeta RS je navedeno da planirani rashodi po osnovu korišćenja roba i usluga u 2023. godini iznose 190 miliona KM, što predstavlja uvećanje od 55,1 miliona KM, odnosno 40,8 odsto u odnosu na sredstva planirana drugim rebalansom budžeta za 2022. godinu.

„Rashodi po osnovu korišćenja roba i usluga su planirani u skladu sa politikama štednje i ograničavanja neproduktivne potrošnje, pri čemu se vodilo računa da se ne ugrozi funkcionisanje i rad budžetskih korisnika prilikom izvršavanja aktivnosti iz njihove resorne nadležnosti. Uvećanje ove grupe rashoda je u najvećoj mjeri rezultat planiranja sredstava za realizaciju projekta podrške humanitarnim i društveno korisnim akcijama i pokroviteljstva i projekta podrške za izgradnju, adaptaciju i opremanje objekata za djecu i omladinu, te uvećanja rashoda za stručne usluge“, navedeno je u prijedlogu.

Podsjećamo, prema čudnim ali potvrđenim podacima Centralne izborne komisije BiH novi predsjednik Republike Srpske.