palpal

Sačekuša i igre razlaza ispred Elektroprivrede

Iako je pred izbore tvrdio da neće doći do poskupljenja struje,  gen-sek i komesar Partije Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske, prije par dana promijenio je ploču pa najavljuje da će uskoro doći, po tradiciji, do novog postizbornog povećanja cijene električne energije. Vara se Luka ako misli da će poskupljenje proći bez snažnog otpora, i da neće biti protesta i blokada čim se formalno pokrene procedura pred Regulatornom agencijom za energrtiku Republike Srpske. Dosta je bilo pljačke, i sigurno će doći vrijeme da se polože računi narodu.

Danas sam oko 15 časova sačekao sam direktore, funkcionere i kadrove ispred sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske kako bi ih pitao i iz prve ruke saznao šta su razlozi za novo poskupljenje struje i dokle misle da narodu i sirotinji zavlače ruku u džepove kako bi plaćali cehove njihove bahatosti, luksuza, kriminala, ali niko od direktora nije smio da izađe sa posla sve do 15.30 časova i čekali su da odem kako bi se tiho došetali do službenih vozila.

U Elektroprivredi Srpske vrvi kao u košnici, okupili su se tamo svi kadrovi Partije i Službe, svo ljudstvo i tehnika grada Trebinja, ali svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše. Gotovo niko nije želio i nije smio da odgovori na nekoliko prostih pitanja, a obraz vladajućih donekle je spasio Bojan Šapurić, nekad perjanica DNS-a i Pavića a sada NDP-a Čavića.

Pozivam građane Trebinja i Hercegovine, ali i cijele Republike Srpske, da se napokon trgnu i ustanu, svim demokratskim i civilizacijskim sredstvima odupru tihom teroru i bahatosti vlasti, novoj organizovanoj pljački sirotinje, kako ne bi ponovo plaćali njihov kriminal, kampanje, korupciju, luksuz, bezobrazluk, apartmane i hacijende. Vrijeme je da se dobro organizujemo, uprkos koroni i pandemiji, da napravimo složno proteste i blokade automobilima, i tako natjeramo osione i bahate da odustanu od sulude odluke.

 

Nebojša Vukanović