palpal

Сачекуша и игре разлаза испред Електропривреде

Иако је пред изборе тврдио да неће доћи до поскупљења струје,  ген-сек и комесар Партије Лука Петровић, генерални директор Електропривреде Републике Српске, прије пар дана промијенио је плочу па најављује да ће ускоро доћи, по традицији, до новог постизборног повећања цијене електричне енергије. Вара се Лука ако мисли да ће поскупљење проћи без снажног отпора, и да неће бити протеста и блокада чим се формално покрене процедура пред Регулаторном агенцијом за енергртику Републике Српске. Доста је било пљачке, и сигурно ће доћи вријеме да се положе рачуни народу.

Данас сам око 15 часова сачекао сам директоре, функционере и кадрове испред сједишта Електропривреде Републике Српске како би их питао и из прве руке сазнао шта су разлози за ново поскупљење струје и докле мисле да народу и сиротињи завлаче руку у џепове како би плаћали цехове њихове бахатости, луксуза, криминала, али нико од директора није смио да изађе са посла све до 15.30 часова и чекали су да одем како би се тихо дошетали до службених возила.

У Електропривреди Српске врви као у кошници, окупили су се тамо сви кадрови Партије и Службе, сво људство и техника града Требиња, али сви јунаци ником поникоше и у црну земљу пропадоше. Готово нико није желио и није смио да одговори на неколико простих питања, а образ владајућих донекле је спасио Бојан Шапурић, некад перјаница ДНС-а и Павића а сада НДП-а Чавића.

Позивам грађане Требиња и Херцеговине, али и цијеле Републике Српске, да се напокон тргну и устану, свим демократским и цивилизацијским средствима одупру тихом терору и бахатости власти, новој организованој пљачки сиротиње, како не би поново плаћали њихов криминал, кампање, корупцију, луксуз, безобразлук, апартмане и хацијенде. Вријеме је да се добро организујемо, упркос корони и пандемији, да направимо сложно протесте и блокаде аутомобилима, и тако натјерамо осионе и бахате да одустану од сулуде одлуке.

 

Небојша Вукановић