palpal

Са (ономо)њим ни у цркву!

НАПАЋЕНИМ БРАНИОЦИМА СРПСТВА, МИЛИОНЕРИМА ОД ОПЉАЧКАНОГ НАРОДА И ДРЖАВНИХ ПАРА, ЊИХОВИМ КРИМИНАЛНИМ ПРИЈАТЕЉИМА И ОСТАЛИМ ДУШЕБРИЖНИЦИМА

Гледајући АТВ, РТРС, читати Фактор магазин или неки од безбројних портала и таблоида у власништву породице Додик & CO, човјек би могао закључити само једно: овај народ и Република Српска немају већег непријатеља и проблема од моје маленкости. Повод за послљедњу хајку чопора бијесних хијена је моја изјава како на прославу Дана Републике нисам хтио да одем и да стојим на истој бини са Милорадом Додиком. Дигла се сва сила, добро надојена и нафутрована народним парама, да објасни нашем народу како сам издајник, бакировац, како сам Дан Републике бојкотовао у договору са бошњачким партијама, да сам плаћеник, сорошевац, шпијун ЦИА-е, Ватикана, и само ми још ванземаљце нису прикачили као спонзоре.

Ред је да појасним, оном дијелу нашег народа којим и даље покушавају манипулисати путем режимских медија и оваквих болесних конструкција. За разлику од комуњара на власти, који сада пјевају против комуниста, увијек годинама сам досљедан и истрајан у ставу да нигдје и никад немам шта да тражим на истом мјесту и на истој фотографији са Милорадом Додиком! То нисам рекао само сада већ то упорно понављам годинама и трудим се бити потпуно досљедан. Сликати се било гдје са човјеком који је оковао Српску криминалом и корупцијом, непотизмом, потпуном приватизацијом институција које је опљачкао, растјерао и уназадио народ, који свакодневно исијава примитивизам, безобразлук и мржњу према сваком живом створу који га безусловно не подржава у његовом пљачкашком походу, то би за мене био пораз и капитулација.


Можда сам искључив и радикалан али сам поносан на чињеницу да са њим никада нисам имао никакав контакт нити проговорио неку ријеч изван скупштинске сале, или раније новинарских питања, и сматрам да се не може десет дана објашњавати народу да је Додик онакав какав јесте, главни кривац и узрок проблема у којима се налазимо и због којих људи иду из Српске, а онда једанаести дан стати са њим у исти кадар и рећи да је то због националног интереса. Убијеђен сам да је он главни кривац за овакво дно и чемерно стање нашег друштва, здравства, школства, правосуђа, привреде, за чињеницу да нам је организовани криминал ушао у сваку пору друштва, да су тешке дроге на сваком ћошку доступне дјеци, да је раскрчмио наше природне ресурсе, и да је он са својом камарилом наш највећи национални проблем.

Ако је он такав, ако ми народу говоримо да је он такав, са њим се не може ништа радити скупа! Са (ономо)њим ни у цркву заједно! Највећи српски витални национални интерес у Републици Српској да он буде скинут са власти и да се демонтира његов накарадни систем и заоставштина.

  Бићу поносан и срећан кад дочекам Дан Републике у којој ће представници највиших институција Српске у складу са законом организовати Дан Републике и у којој ћу стати на свечану бину са часним и храбрим борцима и заслужним појединицима а коју нећу морати да дијелим са покровитељима организованог криминала, корупције и непотизма. У којој неће на свечани рапорт који полиција предаје Предсједнику Републике упадати узурпатор који припада институцијама са нивоа БиХ и који је и на тај начин ставио до знања да је приватизовао све, па и тај свечани рапорт, и да је Дан Републике претворио у личну промоцију.

  Гдје год је погледао са бине могао је да види своје. Мало му је Боска са Агапеом на једној страни Трга Крајине, коју је поклопио са својом породицом преко тајкуна Мишковића и Ђурића, мало му је зграда Поштанске штедионице на другом углу трга коју је под сумњивим околностима дао Проинтеру, па је приватизовао и свечаност, понизио све и свакога ко држи до себе, до народа, институција, закона и реда.


Свим људима који су отишли на Трг Крајине да обиљеже Дан Републике да виде дефиле наше полиције из разлога што воле Српску и поносни су на њу, честитам Дан Републике и потпуно их разумијем, вјерујем да их је много било ту због државе, а не због властодржаца. Али такође вјерујем да они одлично разумију и ово што радим и говорим, да је моја идеја државе потпуно супротна оној коју симболизује Додик и да ту нема и не може бити никаквог „јединства“, па ни симболичког.

У друштву са Додиком природно је мјесто тајкунима, безбједносно-интересантним и корумпираним особама који су стекли богатство пљачкајући народ и државу, а пљачку и неморал прикривајући са три прста, бусањем у прса јуначка и лажним патриотизмом. Српска је слободна од „бакироваца“ и измишљених непријатеља, које он ствара како би плашио народ у договору са коалиционим партнерима Бакиром и Човићем, али нам још остаје да је ослободимо од криминалаца и пробисвјета па да Дан Републике дочекамо како доликује, као заиста слободни и поносни!

Нека буде борба непрестана, до коначне побједе!

 Погледајте видео прилог.

 

 

Небојша Вукановић