palpal

Са Нешковићем до Козаре, жртвују и окупљају људе у јеку новог таласа пандемије

Синоћ се, послије дуже времена, ухватио ред на бензинској пумпи Нешковић у Требињу, а разлог је сипање горива члановима СНСД-а за пут до Козаре. Поред приватних и службених возила, на сјевер Српске јутрос су пошла и два аутобуса на силу постројених СНСД-оваца. Лука ће, као стари мајстор за све врсте муљажа, већ наћи начин да „пребије“ рачун за гориво, преко Електропривреде Републике Српске или ХЕТ-а, а  драго ми је да се и даље шири сарадња режима и дворског тајкуна који је постао препознатљив по кулучењу радника.

Иако касне плате неколико мјесеци, велики број радника Националног парка Сутјеска кренуо је јутрос према Козари, и придружили су се шумарима и запосленим у шумским газдинствима на истоку Српске, те запосленим радницима у јавним предузећима у електро-енергетском сектору, установама, болницама, локалној администрацији.

Сви су морали јутрос да поране и укрцају се на аутобусе, службена или приватна возила, како би вечерас аплаудирали и махали заставама док лажни Отац нације буде говорио. Ко се супроставио и одбио да пође, стављен је на Црну листу и запријећено му је отказом.

Најтужнија од свега је чињеница да власт жртвује своје људе, на силу тјерају чланове да учествују у смијешним петпарачким представама и митинзима режима у тренутку кад је забрањено окупљање више од 70 људи на једном мјесту, ризикујући да се многи на силу доведени чланови СНСД-а заразе, тако угрозе своје здравље, али доприносе ширењу заразе на почетку новог таласа пандемије.

Повод за окупљање је дебакл петиције, коју је покренуо Додик, притисак јавности да му је странка у расулу, те његов рејтинг и популарност која никада није била на нижем нивоу, па митинзима покушава преокренути ситуацију.

Додик прави партијски скуп у вријеме кад лажно позива на некакво српско јединство, што говори о његовом лицемјертву и колико су му искрене намјере када говори да сви скупа тобоже треба да бране Републику Српску, коју он у његов СНСД највише угрожава пљачком, исељавањем и урушавањем институција. Стварна намјера је да намами опозицију у своју замку и сломије кичму политичким противницима.

На крају биће занимљиво видјети, ако новинари и јавност то забиљеже, колико је службених авиона и хеликоптера злоупотријебљено у партијске сврхе, колико ће владиних функционера и директора доћи на скуп СНСД-а на Козари у службеним возилима, и какав ће на крају цех да плати народ, посредно преко извучених пара из јавних предузећа.

 

 

Небојша Вукановић