palpal

Рођенданска торта и хладан туш у Теслићу за министра Пашалића

Иако су се улизице потрудиле, данашња посјета владине свите Теслићу, у којој су били министар пољопривреде и шумарства Борис Пашалић, помоћник министра Горан Зубић и директор Шума Српске Славен Гојковић није текла и прошла по плану.


Окупио је Пашалић у Теслићу све раднике теслићког шумарства, извођаче радова у шумама и дрвопрерађиваче, па је у стилу великог лакташког баје покушао испричати бајке о поправљању стања, раскиду са криминалом, новим поштеним директором и све тако по реду. Ништа не би било чудно да тај „нови“ и „поштени“ директор није Ненад Душанић Лулаш, који је био дугогодишњи технички директор и алфа и омега Шумског газдинства Борјан из Теслића, који је раније смијењен јер је против њега вођена истрага од стране добојске полиције и тужилаштва за криминал око изградње шумарског дома.

Таква „нова нада“ спремила је Пашалићу рођенданску торту и све уз пјесму „данас нам је диван дан, нашем министру рођендан“ и пред збуњеним народом честитао министру Пашалићу 47 рођендан. Сви су остали шокирани полтронством и понашањем новог директора, који је јавно демонстрирао начин на који је дошао на функцији.

Други домаћи овог дружења је нови предсједник теслићког СНСД Далибор Панић који формално нема никакве везе ни са шумарством ни са министарством пољопривреде, али сви и те како добро знају да СНСД има све могуће везе са парама од шума и у Теслићу, а и у цијелој Републици Српској.

Међутим, рођенданско весеље и торта присјели су честитом министру Пашалићу јер је након његове говоранције о „новим надама“ и „раскиду са криминалом“ дошло до реакције окупљених привредника који су Пашалића упитали да ли зна који је разлог за тај криминал.

Потом су збуњеном министру „по реду“ испричали своје муке, да су све што су радили, радили за СНСД и по команди Драгана Богданића, да су њему ношене паре из шумарије и свих приватних предузећа и да је јавна тајна да се СНСД у Теслићу годинама финансира своје активности и изборе новцима извученим из шумарије!

Посебно је био занимљив иступ Срђана Клечанина званог Руфи, који је мета истраге и процеса због сумњи да је оштетио државу, а који је данас јасно дао до знања да неће ћутати и да ће проговорити коме је и колико у СНСД-у носио и давао новаца за црне фондове и прљаве активности, ако га покушају бацити у окове и пустити низ воду.

Пашалић је покушао прекинути причу коментаром да он није дошао да прича о политици него о шумарству, али су га присутни питали ако је тако зашто ће онда ту Далибор Панић, шеф локалног СНСД и Богданићев насљедник и упозорили Пашалића да се све исто припрема и за наредну изборну годину.
Интересантно је да је несрећни Душанић, та нова нада у поштен рад у шумама, Панићу прије тога дао ријеч и најавио га као шефа СНСД и да је „СНСД мотор који спаја шумарију и министарство!“


Теслићке кабадахије су навикле да сијеку шуме до голети и гуле кожу с народа, али њихово вријеме истиче и руководиоци у шумарству, као и другим јавним предузећима, требало би да добро воде рачуна и пазе шта раде. О теслићким згодама и незгодама ускоро више детаља…

 

Небојша Вукановић