palpal

Režim otvoreno prijeti linčom BN televiziji i novinarima!?

RTRS je objavio skandalozno i opasno Saopštenje za javnost režimskih sinekura iz Beograda koje se potpisuju kao „Udruženje čast otadžbine“. Na manju grupu plaćenika i marginalaca, koje su prava bruka a ne čast srpstva i otadžbine, ne treba puno obraćati pažnju jer su oni samo megafon režima. Problem je što je režim, preko svojih dežurnih piskarala, počeo otvoreno i javno da prijeti medijima i novinarima koji nisu pod njegovom kontrolom!   

Tako režim preko tzv „Časti otadžbine“ otvoreno i javno prijeti obuzdavanjem BN televizije, ali i drugih neposlušnih medija, novinara i portala, ukoliko nastave da izvještavaju o aktivnostima grupe Pravda za Davida. U skandaloznom Saopštenju prijetećim tonom  se naglašava „da bi sve bilo drugačije da nema uticaja politike i revnosti BN televizije“, te se traži od javnog tužioca da reaguje jer je „neophodno ubuzdati i BNTV i sitna piskarala koja smatraju da uz pomoć stranaca imaju pravo na sve. Molimo javnog tužioca da u skladu sa zakonom onemogući javno plasiranje bilo kakvih informacija u slaučaju „Istina i pravda za Davida“ koje imaju za cilj destabilizovanje Republike Srpske“.        

Posebno je zabrinjavajuća rečenica u kojoj se kaže da bi „ovakav potez spriječio planirano podizanje narodnog bunta, pa je krajnje vrijeme da pogasimo svjetla koja obasjavaju put ka našem nestanku“!?

     Nema sumnje da režim, preko svojih dežurnih sinekura, šalje jasne prijeteće poruke BN televiziji, ali i svim novinarima i medijima koje ne kontroliše, da će ih „obuzdati“ i NA SILU ugasiti ukoliko nastave da pišu slobodno i govore istinu! Saopštenje je odmah kao urarnu vijest na svom sajtu prenijela Fabrika mržnje, laži i zla zvana RTRS, i nema sumnje da se radi o opasnom presedanu koji razotkriva prave namjere režima.  Nema nikakve sumnje da se radi o otvorenom i javnom pozivu na link neistomišljenika, koji se uporno etiketiraju kao izdajnici, strani plaćenici i neprijatelji koji tobože ruše Republiku Srpsku i njene institucije.                                                                                         

Režim je u panici jer je nezadovoljstvo naroda sve veće, sa Lukačem i trapavom Željkom srljaju iz jedne greške i gafa u drugi, i tako još više izazivaju gnjev i revolt građana. Iz Saopštenja tzv. „Časti otadžbine“, za koje nema sumnje da je skrojeno i naručeno iz Kabineta Oca nacije, može se zaključiti da režim sve ozbiljnije razmatra upotrebu sile protiv svih onih koje smatra svojim protivnicima.

Očekujem da svi koji se zalažu za poštovanje osnovnih demokratskih načela, Ustava, zakona i slobode medija najoštrije osude istup i sramno Saopštenje tzv „Časti otadžbine“, jer nema sumnje da je ono samo probni balon i test kojim se pipa puls javnosti ukoliko se režim odluči da na silu pokuša da razbije okupljanje grupe „Pravda za Davida“, te nedemokratskim staljinističkim metodama uguši slobodne i nezavisne medije i novinare.

Ponašanje režima je jako opasno, i pokazuje da njegovi čelnici i dalje razmišljaju mozgom kožnog mantila, koji misli da Golim otocima može riješiti sve probleme.

 

Nebojša Vukanović