palpal

Reakcije na potez Krivokapića – je li izdao svoje glasače?

Da li je Krivokapić odlučio da sruši svoju Vladu ili smijeni svog ministra zbog iskazanog mišljenja uz pomoć DPS-a i Mila Đukanovića? Da li je Krivokapić rušenjem Vlade razočarao mnoge i pokazao da je i on marioneta koja slijepo sluša strance? Da li je Krivokapić izdao ljude i narod koji je za njega glasao i prešao crvenu liniju ustupaka i povlačenja pred ucjenama?

Da li mu je važnije mišljenje i tvit američkog i britanskog ambasadora u Podgorici od pulsa naroda koji je za njega glasao, a koji masovnim protestima u Podgorici, ispred sjedišta Vlade, kao i drugim mjestima, pokazuje da ga je iznevjerio i izdao.

 

Kako je moguće da Krivokapić preko koljena smjenjuje ministra u svojoj Vladi zbog iskazanog mišljenja, a da za pola godine nije smijenio glavnog, specijalnog ili nekog drugog tužioca i sudiju uprkos brojnim aferama i dokazima? Da li povlači poteze koji idu na ruku upravo Milu Đukanoviću, DPS-u, Mafiji i organizovanom kriminalu u regionu?

Umjesto ličnog komentara prenosim dva teksta mladića Milivoja Bidže Brkovića, disidenta i poznatog dugogodišnjeg borca protiv režima Mila Đukanovića, koji pogađaju u srž i navode na razmišljanje o kompleksnoj situaciji u Podgorici, Crnoj Gori i regionu?

 

Mojne meni profesore

 

Imajući u vidu da se profesor Krivokapić danas obratio narodu, sestrama i braći, i da u saopštenju se kaže da je odluku o smjeni Leposavića donio da bi nas (narod) sačuvao, prosto čovjek da zažali što nas taj čovjek nije vodio makar kroz balkanske ratove, a kasnije i kroz prvi i drugi svjetski rat đe smo imali najviša stradanja.

 

Kako objasniti nekom ko na sopstvenoj koži nije osjetio nepravdu, da je istina neprocjenjiva, a žrtva rado viđena mjera otpora i postojanja jednog Hristovog naroda. Kako objasniti da mi ne želimo da se u naše ime našoj braći sa druge strane granice tovari breme zvano genocid. Ne želimo i nećemo po cijenu istrebljenja!

Zaboravili ste premijeru da mi pravoslavni u Crnoj Gori važimo za elitne Srbe i da ćemo svoje postojanje opravdati nesumnjivo kao preci, u zalog našim potomcima.

Kada govorite da ministri svoje lične stavove moraju zanemariti zbog opstanka vlade, podsjećam da isto važi i za Vas. Dakle, Vaši istupi u kojem jedan dan čestitate dan Republike Srpske, a drugi se izvinjavate, zatim čestitate „dan nezavisnosti“ okupirane teritorije Kosova i Metohije, a drugi dan govorite da ga nikad ne bi priznali, jesu politikantski i nepromišljeni potezi. Držite do rezolucije o Srebrenici, ali ne i do rezolucije 12 44. Nedosledno!

Ako istinski želite da nas zaštitite kadrirajte sa manje dps vojnika za početak. Očistite biračke spiskove, riješite pitanje državljanstva i stvorite uslove za prve fer izbore. Stvorite uslove za popis. Tužilački zakon i dalje čeka, ne zaboravite. Bavite se porijeklom imovine i kada krenete sa oporezivanjem, sa deblje strane od bogatih, a ne po sirotinji i penzionerima.Tako se štiti svoj narod!

Niste Vi mene birali za građanina, već ja Vas za premijera. Otuda i moje reagovanje!

Mladi bi odgovorili u duhu Spartanaca:
„Mojne meni profesore!“

 

Blago meni, profesore

 

Kako objasniti profesoru, a da nas pogrešno ne razumije da njegov izbor i njegovih ministara nije proistekao iz narodne volje. Najveće tijelo nije vlada, već skupština iako prijeti njenim ukidanjem. U skupštini je preslikana narodna volja koja je direktno birana na izborima, a kasnije ucjenama skupština izglasala ovaj sastav vlade. Radi mira u kući!

Kako objasniti profesoru, a da se ne pogordi da ga nije sopstvenom zaslugom zapala današnja uloga, da ima mnogo stručnijih, čestitijih i lojalnijih ovoj državi i narodu koji su mogli obavljati ovu odgovornu funkciju.

Kako objasniti profesoru, da nije premijer svih građana i da te floskule ostavi za neki polusvijet, jer ima jedan broj koji je na traktore posle izbora htio da seli Srbe, a on je dominantno tu gdje jeste glasovima Srba. Dakle, premijer je većine, antifašističke i antiseparatističke Crne Gore.

Kako objasniti profesoru, a da se ne zamjeri čovjek, da nije za katedrom, a da mi nismo studenti i da ne može imati ona manijačka izlaganja koja ne pristoje ni vjerniku ni intelektualcu. Ne možemo mu odbiti na mladost!

Kako objasniti profesoru, ako tvrdi da svi rade protiv ovakve vlade, da takva vlada zavređuje i da padne. Ne mora poistovjetiti sa sobom, a i može. Svejedno je!

Đe su kolege ministri, građanisti i Srbi ( drugačije ne ide, ako Srbe ne gurnemo u posebni koš), da se solidarišu sa svojim kolegom Leposavićem. Nije to najtanji kraj dobri moji, jer vas 90% ima nesposobnih i nedoraslih zadatku, a i onih koji dijele stav Leposavića. Barem se za takve prestavljate!

Na kraju, ima nas koji smo pružali otpor svih ovih godina, dok ste vi profesore bili „ neopredijeljeni“, dok su vaš narod progonili i diskriminisali. Ima neko ko se žrtvovao čitav ovaj period, ugrožavajući ne egzistenciju već svoj život i živote svoje porodice, a vi samo paradno prošetali pobjedničkim postoljem. I ne treba žaliti, jer smo i onu dilemu o uhljebima kroz ovih par redaka demontirali. U to ime profesore:

Blago meni!