palpal

Реакције на потез Кривокапића – је ли издао своје гласаче?

Да ли је Кривокапић одлучио да сруши своју Владу или смијени свог министра због исказаног мишљења уз помоћ ДПС-а и Мила Ђукановића? Да ли је Кривокапић рушењем Владе разочарао многе и показао да је и он марионета која слијепо слуша странце? Да ли је Кривокапић издао људе и народ који је за њега гласао и прешао црвену линију уступака и повлачења пред уцјенама?

Да ли му је важније мишљење и твит америчког и британског амбасадора у Подгорици од пулса народа који је за њега гласао, а који масовним протестима у Подгорици, испред сједишта Владе, као и другим мјестима, показује да га је изневјерио и издао.

 

Како је могуће да Кривокапић преко кољена смјењује министра у својој Влади због исказаног мишљења, а да за пола године није смијенио главног, специјалног или неког другог тужиоца и судију упркос бројним аферама и доказима? Да ли повлачи потезе који иду на руку управо Милу Ђукановићу, ДПС-у, Мафији и организованом криминалу у региону?

Умјесто личног коментара преносим два текста младића Миливоја Биџе Брковића, дисидента и познатог дугогодишњег борца против режима Мила Ђукановића, који погађају у срж и наводе на размишљање о комплексној ситуацији у Подгорици, Црној Гори и региону?

 

Мојне мени професоре

 

Имајући у виду да се професор Кривокапић данас обратио народу, сестрама и браћи, и да у саопштењу се каже да је одлуку о смјени Лепосавића донио да би нас (народ) сачувао, просто човјек да зажали што нас тај човјек није водио макар кроз балканске ратове, а касније и кроз први и други свјетски рат ђе смо имали највиша страдања.

 

Како објаснити неком ко на сопственој кожи није осјетио неправду, да је истина непроцјењива, а жртва радо виђена мјера отпора и постојања једног Христовог народа. Како објаснити да ми не желимо да се у наше име нашој браћи са друге стране границе товари бреме звано геноцид. Не желимо и нећемо по цијену истребљења!

Заборавили сте премијеру да ми православни у Црној Гори важимо за елитне Србе и да ћемо своје постојање оправдати несумњиво као преци, у залог нашим потомцима.

Када говорите да министри своје личне ставове морају занемарити због опстанка владе, подсјећам да исто важи и за Вас. Дакле, Ваши иступи у којем један дан честитате дан Републике Српске, а други се извињавате, затим честитате „дан независности“ окупиране територије Косова и Метохије, а други дан говорите да га никад не би признали, јесу политикантски и непромишљени потези. Држите до резолуције о Сребреници, али не и до резолуције 12 44. Недоследно!

Ако истински желите да нас заштитите кадрирајте са мање дпс војника за почетак. Очистите бирачке спискове, ријешите питање држављанства и створите услове за прве фер изборе. Створите услове за попис. Тужилачки закон и даље чека, не заборавите. Бавите се поријеклом имовине и када кренете са опорезивањем, са дебље стране од богатих, а не по сиротињи и пензионерима.Тако се штити свој народ!

Нисте Ви мене бирали за грађанина, већ ја Вас за премијера. Отуда и моје реаговање!

Млади би одговорили у духу Спартанаца:
„Мојне мени професоре!“

 

Благо мени, професоре

 

Како објаснити професору, а да нас погрешно не разумије да његов избор и његових министара није проистекао из народне воље. Највеће тијело није влада, већ скупштина иако пријети њеним укидањем. У скупштини је пресликана народна воља која је директно бирана на изборима, а касније уцјенама скупштина изгласала овај састав владе. Ради мира у кући!

Како објаснити професору, а да се не погорди да га није сопственом заслугом запала данашња улога, да има много стручнијих, честитијих и лојалнијих овој држави и народу који су могли обављати ову одговорну функцију.

Како објаснити професору, да није премијер свих грађана и да те флоскуле остави за неки полусвијет, јер има један број који је на тракторе после избора хтио да сели Србе, а он је доминантно ту гдје јесте гласовима Срба. Дакле, премијер је већине, антифашистичке и антисепаратистичке Црне Горе.

Како објаснити професору, а да се не замјери човјек, да није за катедром, а да ми нисмо студенти и да не може имати она манијачка излагања која не пристоје ни вјернику ни интелектуалцу. Не можемо му одбити на младост!

Како објаснити професору, ако тврди да сви раде против овакве владе, да таква влада завређује и да падне. Не мора поистовјетити са собом, а и може. Свеједно је!

Ђе су колеге министри, грађанисти и Срби ( другачије не иде, ако Србе не гурнемо у посебни кош), да се солидаришу са својим колегом Лепосавићем. Није то најтањи крај добри моји, јер вас 90% има неспособних и недораслих задатку, а и оних који дијеле став Лепосавића. Барем се за такве престављате!

На крају, има нас који смо пружали отпор свих ових година, док сте ви професоре били „ неопредијељени“, док су ваш народ прогонили и дискриминисали. Има неко ко се жртвовао читав овај период, угрожавајући не егзистенцију већ свој живот и животе своје породице, а ви само парадно прошетали побједничким постољем. И не треба жалити, јер смо и ону дилему о ухљебима кроз ових пар редака демонтирали. У то име професоре:

Благо мени!