palpal

Reakcija Željka Kuzmana na najavu Tužbe Ilije Tamindžije

U tekstu koji sam objavio, a koji je predmet nove Tužbe Ilije Tamindžija, prenio sam reagovanje Željka Kuzmana,demobilisanog borca prve kategorije i brata dva poginula borca VRS, koji je dobio otkaz u HET-u. Da sam autentično prenio njegovu reakciju govori i reakcija Željka Kuzmana, koju prenosim u cjelosti.

Sve si tačno napisao Vukane, on je primio radnika na moje mjesto dosta prije otkaza, to svi u Nevesinju znaju. On mi nije ni regres isplatio, kao ni otpremninu koju je sam predložio. Ali, to ništa nije bitno, samo da me pozvao ili obavijestio i da se raziđemo kao ljudi. Koja je to druga istina i prvo se predstavite, to su poznati nacini ove vlasti, da na tako prljav nacin djelujete ?!

Ima rjesenje, ali ga nisam dobio i ono nije sporno. Znao sam ja od prilike kada da se vratim na posao, najmanje par puta sam pitao Iliju sta cemo, posto mi je predlagao otpremninu, ali se on u zadnje vrijeme nije javljao, jer je znao da se necu vratiti i iskoristio je to, olaksao sam mu da me se rijesi. Ja sam bio prije par mjeseci, prije svega ovoga kod njega na raportu, samo zato sto sam djelovao protiv njih. Spominjao je hapsenje zato sto pisem protiv predsjednika Dodika, pa otkaz iz firme sto pisem protiv stranke itd. Da je srece, svi radnici HET-a su trebali ustati i pobuniti se protiv ukidanja beneficija, smanjena plata, koristenja firme za stranacke djelatnosti, izbore itd. Istina je da sam imao usmeni dogovor sa Ilijom !


Boli taj pokvareni ton i nacin na koji mene hocete da odvojite od moje brace, to odavno traje i to je jedan od razloga sto sam otisao. Samo da podsjetim javnost, da smo nas cetvorica iz jedne kuce, nas trojica i pok otac otisli medju prvima na najisturenije i najgore polozaje, 1991g. ostavljajuci kuci same i nezasticene, pok. djeda, mamu i moju trudnu suprugu, sram vas sve bilo, za sve ove godine, koliko ste mi nanijeli nepravde i zla.
Kada sam dobio posao u HET -u posle 15g. cekanja, (prije toga sam radio po terenu, 15g. daleko od kuce, moja djeca su odrasla bez mene )zahvaljujuci najvise Marku Mitrovicu, a moram spomenuti i bivseg nacelnika Nevesinja Branu Mikovica, koji se nesebicno i iskreno zalagao da me zaposli i koji je pokrenuo postupak oko stana, posto smo stanovali u baraci koja je prokisnjavala itd. Stan je i sada u mamimom vlasnistvu i zivimo u njemu. Da napomenem i jos ovo, prosle sedmice, ubacujuci drva u podrum, moja mama i supruga, sada nas komsija Brano Mikovic je sam dosao i pomogao im ubaciti drva, hvala mu na svemu. I ovoga se sjetih, kada sam trazio posao, onako ocajan, mjesecima sam isao kod tadasnjeg nacelnika g. Mikovica, vec na izmaku snage i nade da ce se pronaci rjesenje, predlozio sam g. Mikovicu da promjenem stranku, da predjem iz SNSD (clan sam od 2000g.) u SDS, on je tada rekao da to ne moram raditi. Zamislite samo, da ovim danasnjim razbojnicima to neko prwdlozi u obratnoj situaciji, kako bi objerucke prihvatili, pokvarenjaci.
Neka vas je sve sramota koji ste meni i mojoj porodici nanijeli dosta zla, na razne nacine. A Vukanu porucujem da ne mijenja ni jedno slovo, neka ide na sud, a ako trebalo docu i ja…


Da je drustvo normalno, ovako kao Ilija i njegova pokvarena ekipa ne bi se mogli ponasati, sluzeci se lazima, botovima i svi raspolozivim sredstvima.
Ilija je, pripremajuci moje degradiranje u javnosti, skupljao po Nevesinju informacije o meni, pitajuci ljude i neljude kakav sam covjek, znam ih koji su i kako su se izjasnjavali, samo se nadam da ima neka sila, pa da im vrati kako su zasluzili, ni manje ni vise. Na kraju, nije to nista bitno, samo da se javio i pitao sta cemo, jer smo mi ipak bili u dobrim odnosima, nije se trebalo ovako zavrsiti, pogrijesio je.