palpal

Reakcija Dodika na Krivičnu prijavu

Dodik je danas preko mreže „iks“, bivšeg „tvitera“ reagovao na Krivičnu prijavu koju sam juče podnio protiv njega, zbog ugrožavanja bezbjednosti, jezika mržnje i otvorenih poziva na nasilje. On je ponavio svoje stare laži i floskule, a ostaje da  odgovori na pitanje otkud to da baš njemu CIA i „Američka obavještajna zajednica“ dostavlja svoja tajna dokumenta i podatke i zašto ih me objavi. Zašto ne reaguje MUP Republike Srpske i OSA ne objave moj dosije i bilo kakav dokaz za jedan kontakt i jedan dolar donacije NDI, USAID, IRIJA i drugih nevladinih organizacija, koje su inače godinama finansirale Dodika i SNSD.

U nastavku pročitajte reakciju Dodika i prateći tekst sa portala RTRS-a.

 

 

02/04/2024 |  13:15 ⇒ 15:20

 

Dodik: Vukanovićev zadatak je da galamom zaustavi sve što je korisno za Republiku Srpsku

Zadatak lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića je da galamom zaustavi sve što je korisno za Republiku Srpsku, ali on ne može da napravi ništa, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

– Nebojša Vukanović je politički klovn i korisni idiot. Tako tvrdi američka obavještajna zajednica. Nije on taj kapacitet, ali i Amerikancima treba korisni idiot, bar da riče – naglasio je Dodik u objavi na Iksu.

Istakao je da Vukanović uživa punu slobodu u Srpskoj, kao i svaki građanin.

– Ima svu slobodu za svoje performanse, kojima nastoji nešto da blokira i da plasira američke laži. Srpska je stabilna i glavni zadatak vlasti je da obezbijedi da se svaka osoba osjeća bezbjedno – izjavio je Dodik.

Naveo je da institucije to garantuju svima, pa tako i Vukanoviću.

– Ako se već upustio u priču da se politički obračunava s nekim ko je za Srpsku nešto napravio, trebalo bi da podnese da čuje i malo istine u NSRS ili na bilo kom drugom mjestu. U svakom slučaju, njegovo pravo da politički djeluje nikada nije bilo ugroženo ili dovedeno u pitanje, ali njegove namjere i ciljevi su da zgadi sve i za tuđe interese ruši Republiku Srpsku – kaže Dodik.

Dodik je rekao da je Vukanović neko ko šuruje sa strancima protiv svoje zemlje, Republike Srpske, samo da bi se dočepao pozicije.

– I u tom šurovanju neki su, poput Vukanovića, dospjeli, ni manje ni više, do uloge korisnih idiota. Ili, kako to Ameri kažu, korisnih budala – zaključio je Dodik.